Proprietarul Booking.com deschide un centru la București şi face sute de angajări

Proprietarul Booking.com deschide un centru la București şi face sute de angajări

Compania Booking Holdings, care deține platforma de călătorii Booking.com, va deschide în zona Tineretului din Bucureşti un Centru de Excelenţă, urmând să genereze astfel 700 de noi locuri de muncă.

Booking Holdings Inc. este o companie americană care operează 6 branduri în 220 de țări, printre cele mai cunoscute fiind Booking.com. Compania deține peste 300 de birouri în întreaga lume.

"Liderul mondial în călătorii online şi servicii asociate, Booking Holding, a decis să îşi deschidă aici noul său Centru de Excelenţă! Acesta este situat în zona Tineretului, într-o clădire nou construită, cu suprafaţa de 32.000 mp", a anunțat marţi, pe Facebook, primarul Daniel Băluţă.

ADVERTISING

Potrivit edilului, această investiţie va duce indirect la o dezvoltare majoră a comunităţii, deoarece în viitorul apropiat acest hub de investiţii urmează să îşi dubleze suprafaţa până la 63.000mp.

În decembrie, compania era în proces de închiriere a unui spaţiu, cu o suprafaţă de peste 9.000 de metri pătraţi în Bucureşti, mai exact în complexul de birouri U Center al dezvoltatorului imobiliar Forte Partners, controlat de fraţii libanezi Johny şi Jihad Jabra, potrivit mai multor surse din piaţa imobiliară, citate de Profit.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înființată în 1996 în Olanda, cunoscuta agenție de turism își desfășoară activitatea online, în 43 de limbi, are cartierul general la Amsterdam și zeci de locații pe toate continentele.

În aprilie 2020, Booking.com a fost criticată pentru că a cerut ajutor guvernului olandez în contextul pandemiei, deși a plătit miliarde acționarilor. Ca reacție, Booking a anunțat că renunță la ajutoarele de stat și va căuta alte soluții, pe termen lung. La scurt timp, compania a concediat circa 25% din personal la nivel internațional.

ADVERTISING

În același an, Comisia Europeană și autoritatea națională pentru protecția consumatorului au acuzat Booking.com de practici incorecte și folosirea de tehnici de manipulare, cum ar fi mascarea sponsorilor.

Faimosul site de călătorii Booking.com a inclus Brașovul într-o listă scurtă a destinațiilor în tendințe în 2022, alături de Atlanta, Santo Domingo sau Montpellier.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇