Clotilde Armand critică noua directivă pentru transportatori: Solicit Guvernului României să conteste la Curtea de Justiție a UE (Video)

Clotilde Armand critică noua directivă pentru transportatori: Solicit Guvernului României să conteste la Curtea de Justiție a UE (Video)
Facebook/ Clotilde Armand

Europarlamentatul Clotilde Armand cere Guvernului să conteste la Curtea de Justiție a UE unele prevederi din directiva care schimbă regulile pentru transportatori, pentru că ar încalca principiile liberei circulații a serviciilor și bunurilor.

Este vorba de pachetul de mobilitate adoptat miercuri de Parlamentul European.

„E o zi tristă pentru transportatorii din România și pentru noi toți. Cele 3 documente care fac parte din Pachetul de mobilitate au fost adoptate de Parlamentul European. Au fost adoptate după un lung proces legislativ care s-a desfășurat în cea mai mare parte în legislatura trecută”, spune Clotilde Armand într-un clip video postat pe Facebook.

ADVERTISING

Europarlamentatul spune că ar trebui consultate și guvernele altor state pentru a face contestație împreună.

„Solicit din nou Guvernului României să demareze pregătirea unei acțiuni la Curtea de Justiție a UE prin care să contestăm unele prevederi din Pachetul de mobilitate. Cred, de asemenea, că e necesară consultarea guvernelor din alte state membre pentru a realiza un demers juridic comun. Vom avea noi argumente și din studiul de impact comandat de Comisia Europeană”, mai spune Armand.

Citiți și: Șoferii nu mai au voie să doarmă în camion la final de săptămână. Directiva care schimbă regulile în transport, adoptată de Parlamentul European


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇