Ciolacu vrea prelungirea plafonării prețurilor alimentelor de bază pentru tot anul

Ciolacu vrea prelungirea plafonării prețurilor alimentelor de bază pentru tot anul

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că susţine amendamentul PSD, de luni, care prelungeşte plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024.

„Susţin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungeşte plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024! Este o măsură absolut justificată până când inflaţia va ajunge sub 5% la finele anului, conform datelor BNR”, a scris Marcel Ciolacu, luni pe Facebook.

„Zilele viitoare venim şi cu un mecanism îmbunătăţit de plafonare a preţurilor la energie şi gaze, care să ofere un ajutor suplimentar atât populaţiei, cât şi economiei până în 2026”, a continuat Ciolacu.

ADVERTISING

Ministrul Agriculturii vorbise din ianuarie de continuarea plafonării preţului alimentelor de bază, el precizând că sunt produse care sunt consumate de 50% din români şi sunt necesare pentru toate familiile cu venituri mici şi medii.

Ministrul mai spunea atunci că vor fi luate în calcul toate produsele care sunt consumate în perioada sărbătorilor pascale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇