Ciolacu insistă cu impozitarea progresivă: Nu există alt viitor, dacă nu vrem să fim ca Rusia

Ciolacu insistă cu impozitarea progresivă: Nu există alt viitor, dacă nu vrem să fim ca Rusia

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a insistat că, după părerea sa, viitorul este impozitarea progresivă, însă numai după ce ANAF, Ministerul Finanţelor şi Vama vor trece la digitalizare. Ciolacu a susținut că toate statele lumii, mai puţin Rusia şi Estonia, nu au astfel de impozitare.

Întrebat, luni seară, la Digi24, de când ar trebui să intre în vigoare impozitarea progresivă, Marcel Ciolacu a explicat că după ce se va face digitalizarea unor instituţii ale statului.

„După ce statul român, prin ANAF, Ministerul Finanţelor şi Vamă, va face digitalizarea în România. Nu există alt viitor decât impozitarea progresivă, doar dacă rămânem în logica Rusiei. Mi se pare că şi Estonia e în această logică”, a precizat Ciolacu.

ADVERTISING

Liderul social-democrat a explicat că impozitarea progresivă nu va aduce mai multe impozite.

„Asta nu înseamnă că va aduce mai multe impozite. Va fi impozitat capitalul, diferenţiat. Este un lucru normal, este şi în Statele Unite, e peste tot în lume. Trebuie să ieşim din această retorică cu cota unică. Nu mai există în România cota unică. Sunt foarte multe excepţii în Codul Fiscal. E iarăşi o retorică pentru că trebuie să existe un climat concurenţial, la fel, trebuie scoase din acele excepţii din Codul Fiscal şi trebuie făcută digitalizarea ANAF”, a adăugat Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇