Guvernul adoptă „Rabla pentru tractoare” - Cum pot obține fermierii vouchere de până la 20.000 de euro de la stat

Guvernul adoptă „Rabla pentru tractoare” - Cum pot obține fermierii vouchere de până la 20.000 de euro de la stat

Guvernul va finanţa, în premieră, programul „Rabla pentru tractoare”.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, în şedinţa Executivului, că banii vin din Fondul pentru Mediu.

Astfel, micii fermieri primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro, iar bugetul alocat este de 500 milioane de lei.

”În premieră, finanţăm prin Fondul pentru mediu programul „Rabla pentru tractoare”. Susţinem producţia internă de tractoare şi ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro. Bugetul alocat este de 500 milioane de lei, iar mecanismul va fi unul cu minim de birocraţie”, a spus premierul în şedinţă.

ADVERTISING

UPDATE 1 După şedinţă, ministrul Agriculturii a anunţat că de vouchere vor putea beneficia 5.000 de fermieri.

„Tractoare noi pentru fermieri! Începe Programul „Rabla”! Împreună cu Ministerul Mediului am lansat Programul de stimulare a înnoirii Parcului Naţional de tractoare şi maşini agricole, care a fost aprobat în şedinţa de guvern”, a scris Florin Barbu, pe Facebook.

UPDATE 2 Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a precizat tractorul cumpărat cu voucher de la stat nu trebuie să depăşească 55.000 de euro.

ADVERTISING

”În măsura în care vor casa un autoturism vechi, un autovehicul sau un tractor, vor beneficia de un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro pentru achiziţia unui tractor a cărui valoare nu trebuie să depăşească 55.000 de euro", a spus Fechet. 

Acesta a subliniat că în România există producători pentru acest tip de echipamente şi speră ca acest proiect pilot să fie finanţat în fiecare an. În acest moment, este în curs de elaborare Ghidul de finanţare şi urmează să se finalizeze şi schema de ajutor de stat, pentru a se asigura că cel mult în 30 de zile ghidul este gata pentru a fi pus la dispoziţia beneficiarilor. 

Declarații susținute de premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern din 30 mai

Declarații susținute de premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern din 30 mai

Publicată de Guvernul României pe Joi, 30 mai 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇