Cinci sfaturi pentru o afacere de succes

Cinci sfaturi pentru o afacere de succes

Conducerea unei afaceri reprezintă o provocare continuă și implică dăruire și asumarea multor angajamente. Indiferent dacă esti antreprenor la inceput de drum sau dacă ai o afacere consolidată, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a te apropia de succes.

Georgiana Găman, fondatoarea Organic Consulting, ne-a dezvăluit, din experiența proprie, cateva lucruri care îți pot transforma afacerea intr-una de succes.

Cu o experiență de peste 17 ani în domeniul financiar, Georgiana Găman a debutat în carieră ca inspector resurse umane. Ulterior, a dobândit o bogată experiență în consultanță financiară și fiscală, punând bazele unui portofoliu impresionant de clienți în cadrul unei companii de consultanță și afaceri în manangement. Din anul 2022, ea s-a dedicat exclusiv antreprenoriatului, încercând să sprijine afacerile și să transmită cât mai mult din cunoștiintele sale celor care au ales să devină clienți Organic Consulting.

ADVERTISING

Fii perseverent

"În orice afacere vor exista multe încercări înainte de a atinge succesul. Cheia este să nu te lași doborât, ci să accepți acele provocări și chiar să le folosești pentru a-ți alimenta impulsul și dorința. Este nevoie de perseverență pentru a trece peste greutăți. Nu rămâne înrădăcinat în prezent, este esențial să îți arunci un ochi asupra viitorului. Daca nu anticipezi urmatorul pas, s-ar putea sa rămâi în urmă. Proprietarii de afaceri de succes studiază tendințele și anticipează ceea ce urmează. Acest lucru le permite să se adapteze și să evolueze cu agilitate. Rămâi la curent cu problemele emergente din domeniul tău", ne-a transmis Georgiana Găman.

ADVERTISING

Planul de afaceri - o necesitate

"Un plan de afaceri este în esență un document care oferă o descriere și o imagine de ansamblu asupra viitorului unei companii. Acesta este o necesitate. Dezvoltă un plan aprofundat care detaliează complet modul în care vei aborda provocarea ce urmează. Planul ar trebui să conțină strategia și obiectivele,  să definească orice oportunitate pe care ai indentificat-o, să expună în mod clar misiunea, să stabilească obiectivele realizabile și termenele limită pentru fiecare etapă. Deși este important să ai un plan de afaceri, să nu uităm că este la fel de vital să fii suficient de flexibil atunci când este cazul", atrage atenția fondatoarea Organic Consulting.

ADVERTISING

Alege-ți cu atenție echipa

"Succesul depinde foarte mult de oamenii pe care îi ai în jurul tău. Nu vei putea face totul de unul singur, iar angajarea oamenilor potriviți îți va face munca mai ușoară. Construiește echipa cu angajați inteligenți, profesioniști și motivați, care iti împărtășesc viziunea de afaceri. Nu numai că îți pot transforma afacerea, ci îi vor și accelera creșterea", a punctat Georgiana, care este absolventă a Academiei de Studii Economice din București și este membră activă în Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), Camera Consultanților Fiscali (CCF) și Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR).

Analizează-ți concurența

La punctul patru, Georgiana ne-a vorbit deschis despre un subiect pe care mulți aleg să îl ocolească: "Concurența generează cele mai bune rezultate. Pentru a avea succes, nu te teme să studiezi și să înveți de la concurenții tăi. La urma urmei, ei ar putea să facă ceva corect pe care să îl poți implementa în afacerea ta".

Apelează la profesioniști

"Pentru a atrage noi clienti, este esențial să îți faci cunoscută compania și serviciile pe care aceasta le poate oferi viitorilor săi clienți. Oamenii specializați în acest domeniu te pot ajuta să construiești o imagine ce prezintă adevăratele competențe ale afacerii tale, privite totuși dintr-un unghi pozitiv și atrăgător. Rețelele de socializare vor avea un rol important în promovarea afacerii tale, fiind modalitatea cea mai ușoară și cu cele mai bune rezultate, prin intermediul căreia îți poți face afacerea cunoscută", ne-a declarat Georgiana Găman.

"Indiferent de ce modalități sau metode aplici pentru a dobândi succesul, să nu uităm că cel mai important este timpul. O afacere de success necesită timp semnificativ și energie pe măsura. Este esențial să găsești un echilibru sănătos între afacere și viața personală, chiar dacă poate fi o provocare să faci acest lucru”, a conchis Georgiana Găman.