Cel mai bun sfat pe care Bill Gates l-a primit vreodată: Warren Buffett l-a învățat ce contează cel mai mult

Cel mai bun sfat pe care Bill Gates l-a primit vreodată: Warren Buffett l-a învățat ce contează cel mai mult

Fondatorul companiei Microsoft a dezvăluit că Warren Buffett, prietenul său miliardar, i-a dat cel mai bun sfat, din care a învățat „poate cel mai important lucru”.

Chiar și Inteligența Artificială vrea să învețe de la Bill Gates, notează CNBC. Într-un interviu susținut împreună cu premierul britanic Rishi Sunak, cei doi au răspuns unor întrebări generate de un program AI asemănător cu ChatGPT.

Acesta l-a întrebat pe Bill Gates care e cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată și cum i-a influențat viața. Miliardarul în vârstă de 67 de ani a povestit ce i-a spus bunul său prieten Warren Buffett despre prietenie: "Warren Buffett a spus că, până la urmă, contează ce cred prietenii tăi despre tine și cât de puternice sunt aceste prietenii."

Rishi Sunak & Bill Gates answer questions from AI

Gates și Buffett sunt prieteni de peste trei decenii, iar interesele lor comune nu se rezumă doar la sfera afacerilor: ei au inițiat The Giving Pledge, o campanie de încurajare a celor mai bogați oameni să contribuie cu cel puțin jumătate din averea lor pentru sprijinirea cauzelor caritabile. Cei doi joacă deseori bridge și golf împreună.

ADVERTISING

Bill Gates a vorbit și în alte rânduri despre lecțiile pe care le-a învățat de la miliardarul american în vârstă de 92 de ani. "Am învățat multe lucruri de la Warren în ultimii cel puțin 25 de ani, dar poate cel mai important lucru este despre ce înseamnă prietenia", a scris el în 2016 pe blogul său.

Today is a very special day for a friend who always makes me laugh.Happy 89th birthday, Warren! I look forward to making many more memories.

Publicată de Bill Gates pe Vineri, 30 august 2019

"Chiar dacă are un program agitat, Warren tot găsește timp pentru a-și cultiva prietenii. Ia telefonul și sună ca să zică salut. Trimite periodic articole pe care le citește și pe care consideră că… le voi considera interesante".

Whether it’s in business or at McDonald’s, Warren loves a good deal.Here’s how we’ve brought this principle to saving children’s lives: http://b-gat.es/2l5JBJN #TBT

Publicată de Bill Gates pe Joi, 23 februarie 2017

Și Buffett a vorbit despre importanța alegerii unor prieteni buni și despre cât de important este să fii un prieten bun. În opinia lui, asta înseamnă să te înconjori de "oameni care sunt mai buni decât tine", ca să poți învăța de la ei și să te inspire. "Te vei mișca în direcția oamenilor cu care te asociezi", a spus el în 2017, într-un dialog cu Bill Gates la Columbia University. "Unii prieteni scot ce e mai bun din tine și e bine să investești în aceste prietenii", a confirmat Gates.

In 2006, Warren pledged the bulk of his wealth to our foundation. As a trustee of our foundation, Warren is an amazing...

Publicată de Bill Gates pe Joi, 7 iulie 2016

Gates și Buffett au o avere cumulată de 220 de miliarde de dolari, conform Bloomberg, dar amândoi sunt de acord că fericirea pe care o construiește o prietenie durabilă reprezintă un indicator veritabil al succesului. "Când ajungi la vârsta mea, îți măsori succesul în viață prin cât de mulți dintre cei pe care vrei să-i iubești te iubesc de fapt", a spus Buffet într-un discurs rostit în 2001 la University of Georgia.

ADVERTISING

"Știu oameni care au mulți bani (…) și au aripi de spital care le poartă numele. Dar adevărul este că nimeni din lumea asta nu-i iubește. Dacă ajungi la vârsta mea și nimeni nu gândește bine despre tine, nu-mi pasă cât de mare e contul tău din bancă - viața ta este un dezastru. Ăsta e testul suprem despre cum ți-ai trăit viața", a precizat omul de afaceri american.

Studiile confirmă că relațiile strânse de prietenie pot fi importante pentru succesul în carieră și pot întări stima de sine și reziliența mentală. Menținerea unei prietenii bune pe termen lung îi face pe oameni mai fericiți și contribuie la reducerea stresului, îmbunătățirea sănătății și a stării de spirit, potrivit Mayo Clinic.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇