„Cea mai importantă reformă a transporturilor din istoria Germaniei”: Deutschlandticket, biletul cu care călătorești în toată țara

„Cea mai importantă reformă a transporturilor din istoria Germaniei”: Deutschlandticket, biletul cu care călătorești în toată țara

Germania a lansat luni un bilet de transport valabil timp de o lună în întreaga țară, în valoare de 49 de euro. Se urmărește prin această inițiativă protejarea cetățenilor de creșterea ratei inflației, dar și protejarea mediului, prin promovarea mijloacelor de transport în comun.

”Deutschlandticket” va oferi acces nelimitat la autobuze, metrou, trenuri locale și regionale. Serviciile de mare viteză pe distanțe mari nu sunt incluse, potrivit France24.

Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, a numit inițiativa ”cea mai mare reformă din domeniul transportului public din istoria Germaniei”, iar Asociația germană a companiilor de transport public (VDV) se așteaptă ca 16 milioane de cetățeni, dintr-o populație totală de 84 de milioane de locuitori, să folosească biletul. În jur de 750.000 de bilete au fost deja vândute până acum, fără a fi luați în calcul și cei care au trecut de la abonamentul lor obișnuit la Deutschlandticket.

ADVERTISING

După luni de dezbateri, s-a ajuns la un acord de finanțare între regiuni și guvernul federal, fiecare plătind câte 1,5 miliarde de euro pe an, pentru a se evita creșterea îndatorării operatorului feroviar național, Deutsche Bahn.

Măsura a fost criticată de Opoziție, care argumentează că banii puteau fi folosiți pentru îmbunătățirea infrastructurii feroviare a Germaniei.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇