Ce spune Iohannis despre faptul că, a treia lună consecutiv, România are cea mai mare inflație din UE

Ce spune Iohannis despre faptul că, a treia lună consecutiv, România are cea mai mare inflație din UE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat despre faptul că, pentru a treia lună consecutiv, România are cea mai mare inflaţie din UE, că în pofida acestor condiţii privind inflaţia mare, „am avut creştere economică”.

„Acuma nu aş vrea să intru în zona Guvernului, dar chiar în condiţiile unei inflaţii destul de ridicate, aveţi dreptate şi bine ar fi să coboare cât mai repede, am avut creştere economică.

În perspectivă, cred că România va performa economic bine şi sunt convins că, după toate alegerile pe care le avem în acest an, vom avea un Guvern care va ştii să redreseze rapid şi zona de creştere şi zona de inflaţie”, a afirmat Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Preşedintele României a mai spus că „este clar că anumite măsuri ar fi foarte bune, dar sunt greu de luat în an electoral, însă aceste chestiuni sunt conştientizate şi la nivel de Guvern şi la nivel de coaliţie şi sunt convins că redresarea va fi destul de rapidă, poate surprinzător de rapidă”.

Inflația anuală a scăzut ușor dar rămâne la peste 7%. Astfel, în luna februarie inflația a fost de 7,2%, față de 7,4% în ianuarie, a anunțat Institutul Național de Statistică.

Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în scădere, la 4,7%, prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, de la 4,8% în noiembrie, şi anticipează că aceasta va ajunge la 3,5% la sfârşitul lui 2025.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇