Ce spune Auchan despre taxa pe casele Selfpay pe care și-o dorește PSD

Ce spune Auchan despre taxa pe casele Selfpay pe care și-o dorește PSD

După ce PSD a venit cu ideea de a taxa casele de marcat de tip Selfpay, unde clientul îşi scanează singur produsele luate de la supermarket, avem şi un punct de vedere de la reprezentanții Auchan, retailerul care a anunţat recent că desfiinţează treptat toate casele cu casier şi astfel a stârnit o furtună în societate (inflamată de influencerul Marian Godină şi preluată ca temă politică de AUR).

„Prioritatea companiei noastre este reflectarea corectă a realității despre casele de marcat din magazinele Auchan. În ceea ce privește subiectul unor diverse inițiative politice, precizăm faptul că în situația în care acestea vor avansa, cu siguranță, vor fi abordate și tratate în cadrul potrivit, la nivelul consultărilor cu asociația retailerilor, cu autoritățile și cu toți cei care sunt potriviți să analizeze un astfel de proiect”, transmit reprezentanții Auchan, citaţi de Economedia. 

ADVERTISING

Aceştia amintesc că Auchan nu va da afară casierii, ci aceştia se vor îndrepta către o nouă meserie în cadrul companiei, cea de consilier, noul lor rol fiind acela de a acorda consultanță și suport clienților.

„Casierii au fost și rămân în continuare în echipele noastre și sunt dezvoltați din punct de vedere al competențelor. Mai exact, aceștia urmează niște cursuri de formare și pregătire pentru a întâmpina și mai bine clienții, pentru a-i consilia și ajuta, așa cum am precizat mai sus. Casierii sunt dezvoltați pentru a ajuta clientul să învețe noua tehnologie, să-i acorde întregul suport și consultanță, având totodată și posibilitatea de a scana în continuare produsele clienților.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ne aflăm, așadar, în curs de dezvoltare a unei meserii, meseria de casier evoluează”, precizează reprezentanții companiei.

Mai mult, Auchan face 300 de angajări pentru diverse posturi, inclusiv casieri. 

„Am inițiat un proiect de modernizare a liniei caselor, respectiv înlocuirea caselor pe care le-am avut până acum cu niște case moderne, multifuncționale, care pot fi operate atât de client, cât și de angajații noștri. Sunt case de tip reversibil, hibrid, care oferă clienților două variante: fie să-și scaneze ei cumpărăturile, fie cu ajutorul angajaților noștri.

ADVERTISING

Astfel, linia caselor are case unde scanează casierii pentru clienți, la fel cum s-a întâmplat și până acum, și case la care clienții își pot scana singuri cumpărăturile, unde pot apela la consiliere și la ajutorul casierilor, inclusiv pentru scanare. Marele avantaj al acestui sistem este că toate casele dintr-un hipermarket sunt deschise în același timp. 

Auchan operează magazine foarte mari, în fiecare unitate fiind între 15 și 50 de case de marcat. În mod normal, aveam un număr limitat de case deschise, pentru că ne aflăm, la nivel de industrie, într-o situație dificilă a forței de muncă. Astfel, din 50 de case, să spunem, puteau fi 20 deschise. Astăzi, toate cele 50 de case sunt deschise simultan”, explică Auchan.

În prezent, 12 dintre magazinele Auchan din București, Cluj, Constanța, Brașov, Iași și Timișoara sunt deja echipate cu noul sistem de case, urmând ca până în 2025 acesta să fie disponibil în toate. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇