Ce crede ministrul Agriculturii, Petre Daea, despre rugăciunile pentru ploaie

Ce crede ministrul Agriculturii, Petre Daea, despre rugăciunile pentru ploaie

Plecat prin țară ca să vadă care sunt zonele cele mai afectate de secetă, ministrul Agriculturii, Petre Daea, nu are niște soluții pe termen scurt, dar se uită cu încredere spre slujbele religioase pentru venirea ploilor și combaterea secetei.

Într-o intervenție la Digi24, ministrul Agriculturii a povestit că este plecat de la 5 dimineața prin țară și va continua și mâine să vadă care sunt cele mai afectate zone de secetă. În ce privește soluțiile, este greu de spus din declarațiile lui Petre Daea dacă Ministrul Agriculturii va face ceva în mod concret în perioada următoare.

ADVERTISING

“Trebuie să acţionăm fiecare unde ne aflăm, dar eu, în spaţiul acesta al misiunii mele, mă îndrept spre efortul pe care îl pot face în aşa fel încât pe de o parte sistemele de irigaţii să-şi dovedească eficienţa. (...) Analizăm la faţa locului de pe o parte posibilităţile concrete de a acţiona, pe de altă parte ce măsuri să luăm în perspectivă în vederea punerii în aplicare a programului naţional de îmbunătăţiri funciare care are obligavitatea de a se realiza, înţelegând aici aprobarea planului de către Parlament, cât şi sumele alocate în buget”, a spus Petre Daea, citat de News.ro.

ADVERTISING

În schimb, ministrul Agriculturii a fost mai concret când a venit vorba de eficiența slujbelor religioase făcute în ultima vreme în scopul combaterii secetei.

“Orice măsură pe care o înţelege mintea umană şi comportamentul individual este folosită în disperarea acesta pe care o avem în ţară şi mă îngrijorează şi pe mine şi pe fiecare dintre noi. Orice am face pentru binele ţării e binevenit”, a spus ministrul Agriculturii despre lupta bisericii cu seceta.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, s-a rugat, vineri, pentru ploaie, pe un câmp din comuna Valu lui Traian. El a precizat că aceste rugăciuni vor continua şi săptămâna viitoare.

ADVERTISING

“Cu toţii să avem rugăciune stăruitoare către Dumnezeu, să ne căim pentru păcatele noastre, să cerem milă şi ajutor de la Dumnezeu, ne rugăm necontenit să aducă aceste rugăciuni mila lui Dumnezeu asupra noastră şi asupra tuturor credincioşilor noştri şi pământul să-şi dea ofranda sa”, a transmis cu acest prilej ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului se va mai ruga pentru ploaie, luni, în comuna Cumpăna. El a îndemnat preoţii şi stareţii din eparhie să se roage pentru ploaie. Rugăciuni similare vor mai avea loc în zilele de 18 iulie, 20 iulie şi 22 iulie, pe un câmp şi în fiecare zi în biserică.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇