Capitalizarea de piață a criptomonedelor a depășit 1.000 de miliarde de dolari, pe fondul pandemiei

Capitalizarea de piață a criptomonedelor a depășit 1.000 de miliarde de dolari, pe fondul pandemiei

Valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a crescut, joi, pentru prima dată, peste pragul de 1.000 de miliarde de dolari, în condiţiile în care cotaţia Bitcoin a atins un nou record, arată datele publicate de firmele care urmăresc evoluţia criptomonedelor CoinMarketCap şi CoinGecko.

La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP şi Bitcoin Cash, informează Reuters.

Bitcoin a crescut ca Făt Frumos în pandemie

Joi, cotaţia Bitcoin a urcat până la un nivel record de 38.655 dolari, ceea ce înseamnă o creştere de peste 900% comparativ cu valoare de 3.859 de dolari înregistrată în luna martie a anului trecut, pe măsură ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului.

ADVERTISING

Această majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflaţia şi devalorizarea dolarului american.

În plus, criptomonedele câştigă teren şi în rândul investitorilor obişnuiţi, care sunt din ce în ce mai convinşi că Bitcoin va fi un activ de durată şi nu o bulă speculativă, cum se tem unii analişti şi investitori.

În aceste condiţii, joi capitalizarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a crescut cu 10% până la 1.042 de miliarde de dolari, arată datele furnizate de CoinMarketCap.

ADVERTISING

Din valoarea totală, capitalizarea Bitcoin este responsabilă pentru 69%, urmată de Ethereum cu o cotă de 13%.

"Deşi outsideri pot consideră că o capitalizare de piaţă de peste 1.000 de miliarde de dolari pentru industria criptomonedelor este un punct de cotitură important, în realitate domeniul nostru este încă unul în etapele preliminare de dezvoltare şi creştere", susţine Sergey Nazarov, co-fondatorul Chainlink, o reţea descentralizată care furnizează date cu privire la contractele cu blockchain.

ADVERTISING

Ce sunt monedele virtuale?

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi care poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată în mod electronic.

În prezent, în Uniunea Europeană nu există reglementări specifice cu privire la monedele digitale, deoarece acestea au fost considerate prea mici pentru a pune în pericol sistemul financiar.

Însă planurile celor de la Facebook au tras un semnal de alarmă astfel că în prezent blocul comunitar vrea să determine G20 să adopte măsuri globale cu privire la criptomonede.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇