Bugetul pentru a doua etapă Rabla Electrocasnice a fost epuizat în doar 8 minute și mulţi reclamă că aplicaţia s-a blocat. Reactia STS

Bugetul pentru a doua etapă Rabla Electrocasnice a fost epuizat în doar 8 minute și mulţi reclamă că aplicaţia s-a blocat. Reactia STS

Bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice s-a epuizat în opt minute, iar Ministerul Mediului a anunţat că au fost generate 33.877 de vouchere.

19.183 au fost pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri şi 5.102 pentru tablete.

Reprezentanţii Ministerului Mediului au arătat că unii utilizatori au întâmpinat probleme din cauza "traficului uriaş".

"Aşteptăm de la STS explicaţiile tehnice. Funcţionarea este garantată la 75.000 utilizatori/minut", au afirmat aceştia, menţionând că în etapa de săptămâna trecută nu au fost probleme.

ADVERTISING

Mai mulţi utilizatori au reclamat însă că sistemul s-a blocat şi nu au putut genera voucherele înainte de epuizarea bugetului.

Reacția STS

În replică, STS precizează că aplicația utilizată de către Administrația Fondului pentru Mediu în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” nu a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

”Întârzierile întâmpinate de unii utilizatori în accesarea platformei au fost la nivelul aplicației, care este dezvoltată de către o companie privată, nefiind cauzate de traficul pe site.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

STS a semnalat situațiile apărute către echipa de dezvoltare a contractorului AFM și oferă suport tehnic pentru remedierea acestora.

Pentru programul „Rabla pentru electrocasnice”, STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituției, care a permis preluarea întregului volum de accesări fără nicio problemă”, a transmis STS.

A treia etapă începe în 10 decembrie

În urmă cu o săptămână, bugetul de 14 milioane de lei alocat primei etape a fost epuizat în cinci minute, după emiterea a 35.000 de vouchere, în valoare de 400 de lei fiecare.

ADVERTISING

Etapa a treia va începe în 10 decembrie, cu vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇