Booking s-a cazat la București! Plătește 100 de milioane de euro și caută 500 de angajați

Booking s-a cazat la București! Plătește 100 de milioane de euro și caută 500 de angajați

Cea mai mare companie online de turism din lume și-a lansat noul sediu într-o clădire modernă de lângă Liceul Gheorghe Șincai și a anunțat investiții de 100 de milioane de euro pentru următorii cinci ani.

David Goulden, Chief Financial Officer și vicepreședinte executiv al Booking Holdings, se află în capitala României pentru a lansa primul “Centru de Excelență” al companiei.

Conglomeratul de site-uri, dintre care cel mai cunoscut e Booking.com, specializate în rezervări de hoteluri, mașini și vânzări de bilete de avion, a venit în România pentru a dezvolta un serviciu centralizat de securitate cibernetică, dar și pentru a angaja programatori, designeri și experți în online.

ADVERTISING

“Am ales România pentru investiția noastră după un îndelungat proces de analiză”, a spus David Goulden, vicepreședintele companiei într-o conferință de presă.

“Trei avantaje au fost decisive pentru alegerea noastră”, a subliniat și John Herrera, vicepreședinte senior al departamentului de Dezvoltare Operațională. “Am găsit aici foarte mulți oameni talentați și calificați, vorbitori de engleză și am dat peste o infrastructură digitală solidă”, a continuat Herrera.

“Compania are o capitalizare de 78 miliarde de dolari și e listată pe bursa NASDAQ”, a anunțat vicepreședintele Goulden.

ADVERTISING

În acest an, Booking Holdings a vândut 15 milioane de bilete de avion, a închiriat mașini pentru o perioadă de 47 de milioane de zile și a vândut 590 de milioane de nopți de cazare, conform datelor publicate de companie. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇