Boeing a obţinut prima comandă din acest an pentru 737 MAX, deși avionul nu a fost recertificat încă

Boeing a obţinut prima comandă din acest an pentru 737 MAX, deși avionul nu a fost recertificat încă

Boeing a obţinut prima comandă din acest an pentru avionul consemnat la sol 737 MAX, din partea companiei poloneze Enter Air, care a acceptat să cumpere patru aeronave, a anunţat miercuri constructorul american de avioane.

Recertificarea avionului Boeing 737 MAX este încă în curs, la peste un an de la consemnarea la sol, la nivel mondial, a tuturor avioanelor de acest tip, în urma a două accidente fatale.

Clienţii Boeing au anulat în acest an peste 400 de comenzi pentru 737 MAX, a anunţat compania săptămâna trecută.

ADVERTISING

Boeing renunță la modelul 747

Potrivit standardelor mai stricte de contabilitate, anulările de comenzi şi trecerea la alte modele de avioane se ridică în prezent la 864, transmite Reuters.

Producătorul american de avioane a anunţat miercuri că Enter Air a plasat o comandă nouă pentru două avioane 737-8, cu opţiunea de a cumpăra alte două aeronave. Când acordul de achiziţie va fi exercitat în totalitate, flota de avioane 737 MAX a companiei Enter Air va creşte la 10 aparate, potrivit Boeing.

British Airways retrage întreaga flotă Boeing 747: nu mai are destui călători pentru avioane așa mari

ADVERTISING

”După verificările riguroase prin care trece 737 MAX, sunt convins să va fi cel mai bun avion din lume pentru mulţi ani”, a declarat Grzegorz Polaniecki, membru în consiliul de administraţie al Enter Air.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇