Bode: Putem construi 700 km de autostradă și 300 km de drum expres în 4 ani

Bode: Putem construi 700  km de autostradă și 300 km de drum expres în 4 ani

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, susține că, până în 2024, în România s-ar putea construi încă 700 de km de autostradă și 300 de km de drum expres.

”Considerăm că 700 de kilometri de autostradă şi 300 de km de drum expres pot fi finalizaţi”, a declarat Bode, invitat la Coferința RoInvest, organizată de agenția de știri News.ro.

https://www.facebook.com/lucianbode.ro/posts/2307787406012473
2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Mă refer la finalizarea Autostrăzii Loturilor 1 și 5 din Sibiu-Pitești și la finalizarea Autostrăzii Lugoj-Deva, cu cei 13 kilometri lipsă.

De asemenea, la Autostrada Transilvania integral, mai puțin segmentul dintre Sălaj și Nușfalău care cuprinde și tunelul Meseș.

În plus, se poate finaliza Autostrada A7 (din care fac parte 13 km din Centura Bacăului pe care ministrul i-ar vrea inaugurați în acest an – n.red.), fără loturile aflate acum în proiectare dintre Pașcani – Suceava și Suceava – Siret).

Și mă refer aici și la Ringul 0, Autostrada orbitală care va înconjura Bucureștiul”, a precizat Lucian Bode.

De asemenea, ministrul Transporturilor a spus că în următorii 4 ani se poate termina construcția Drumului Expres (DX) Craiova – Pitești (circa 120 km), dar și a drumurilor expres dintre Galați și Brăila, Focșani și Brăila și Buzău și Brăila.

Atât autostrăzile, cât și drumurile expres sunt eficiente pentru a ușura condițiile de trafic, mai ales în zonele traversate doar de drumuri naționale cu o singură bandă pe sens.

Drumul expres prezintă două diferențe majore față de autostradă: nu are bandă de urgență și permite schimbarea sensului de deplasare pe unele benzi, în funcție de cum decid autoritățile.

Citește și:

Bode speră să inaugureze peste 40 de kilometri de autostradă până la finele anului. Ce șosele s-ar putea deschide