Bitcoin a ajuns la maximul istoric: E foarte aproape de pragul de 20.000 de dolari pe unitate

Bitcoin a ajuns la maximul istoric: E foarte aproape de pragul de 20.000 de dolari pe unitate

Moneda virtuală Bitcoin a ajuns, luni, la valoarea de 19.860 de dolari pe unitate, atingând astfel un maxim istoric, transmite CNN.

Precedentul record a fost stabilit în decembrie 2017, anume 19.783 de dolari pe unitate.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Investitorii cumpără aur, bitcoin şi whisky pentru a se pune la adăpost de inflaţie

Anul acesta a fost unul cu suișuri și coborâșuri pentru moneda virtuală Bitcoin. După un început în forță, în martie s-a prăbușit până la valoarea de 4.000 de dolari/unitate, în contextul crizei declanșate de pandemia de COVID-19. Însă în ultimele luni, pe fondul slăbirii dolarului, Bitcoin a urcat fulminant.

Mai mult, de ceva vreme moneda virtuală este acceptată pentru tranzacții în cadrul serviciilor online de plată PayPall și Square, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot să vândă și să cumpere Bitcoin pe aceste platforme. Este un moment important, deoarece practic se recunoaște legitimitatea acestei forme de plată, în ciuda volatilității crescute și a descentralizării (nu e reglementată de nicio bancă centrală).

Bitcoin a atins recordul ultimilor trei ani


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!