Asociația Energia Inteligentă lansează Academia Consumatorilor, cursuri gratuite despre contractele pentru curent și gaze

Asociația Energia Inteligentă, una dintre cele mai active asociații din domeniul energiei și singura care și-a propus protejarea consumatorilor de energie din România, dorește sa lanseze programul ACADEMIA CONSUMATORILOR.

Asociația a acționat în această perioadă susținând că ”Piața liberalizată a gazelor naturale și energiei electrice fără consumatori informați, încurajați să intervină, susținuți să negocieze, capabili să analizeze diverse oferte, determinați să acționeze responsabil, prudent și fără a se lăsa constrânși, nu va fi decât o altă dezamăgire pentru poporul român”.

În contextul lipsei cunoștințelor aferente funcționării pieței de gaze naturale și a celei de energie electrică din România, dar mai ales în lipsa unor campanii de diseminare și educare a consumatorilor despre cum să acționeze în piețele libere pentru a putea beneficia de avantajele acestora, dar mai ales pentru a evita multiplele capcane care se găsesc în această piața liberă, Asociația Energia Inteligentă a derulat o serie de acțiuni de informare a consumatorilor.

ADVERTISING

În perioada 2015 – 2019, reprezentanții asociației au organizat, în 22 de localități din România, campanii ”Preț Corect la Gaze”, cu participarea a peste 1200 de persoane cărora le-au fost prezentate aspectele practice care stau la baza întocmirii unui contract de cumpărare gaze și care sunt elementele de care trebuie să se ferească.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, în 2020 campania de informare s-a derulat în spațiul online și a cuprins materiale de informare a consumatorilor cu privire la interpretarea facturilor, la ofertele diferiților furnizori sau folosirea corectă a comparatorului de oferte pus la dispoziția tuturor celor interesați pe site-ul ANRE.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Având în vedere că membrii asociației militează pentru un preț corect la gaze și energie electrică, Asociația Energia Inteligentă și-a propus să lanseze programul ACADEMIA CONSUMATORILOR, sub forma unor cursuri gratuite la care se pot înscrie consumatori de energie electrică sau gaze naturale pentru a pregăti consumatorii să înțeleagă cererea de energie, să aleagă oferta cea mai bună, să beneficieze de Prețuri Corecte la Gaze și Energie, să obțină clauze contractuale care să îi avantajeze.

Academia Consumatorilor intenționează să organizeze următoarele tipuri de cursuri:

  • Cursuri față în față
  • Cursuri online
  • Cursuri Televizate
  • Cursuri Radiodifuzate
  • Cursuri în presa scrisă și online
ADVERTISING

Ne adresăm tuturor furnizorilor de gaze naturale și energie electrică, precum și reprezentanților mass media, pentru a se alătura demersului nostru și a susține acest proiect, astfel încât consumatorii români de energie și gaze, să dobândească cunoștințele necesare acționării lor într-o piață liberă.

De asemenea considerăm că Academia Consumatorilor poate să organizeze cursuri și pentru personalul companiilor energetice care interacționează direct sau indirect cu consumatorii cu scopul de a pune Consumatorul în prim plan în toate acțiunile lor.

Asociația Energia Inteligentă

Asociația Energia Inteligentă (AEI) reunește profesioniști din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei electrice și eficienței energetice. Membrii săi militează pentru un preț corect al gazelor și pentru creșterea transparenței în piața de energie din România. 

AEI este o organizație non-profit al cărui scop principal este acela de a contribui la o mai bună informare a consumatorilor casnici și non-casnici de gaze și energie pentru ca aceștia să poată fi mai bine pregătiți pentru negocierea contractelor de achiziție și pentru a putea înțelege corect facturile pe care le plătesc.

AEI este și va rămâne un partener de dialog pentru toți participanții la piață, fie că sunt furnizori, producători, operatori, proiectanți, constructori, instituții, reglementatori, ministere, politicieni, angajați din sistem sau reprezentanți ai mass-media.

Asociația Energia Inteligentă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇