ANAF pierde procesul cu o firmă amendată pentru încălcarea sancțiunilor economice decise de UE împotriva Rusiei

ANAF pierde procesul cu o firmă amendată pentru încălcarea sancțiunilor economice decise de UE împotriva Rusiei

Direcţia Generală Antifraudă a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a pierdut în primă instanţă procesul cu o firmă românească pe care a amendat-o pentru că a transportat din Rusia, pentru un client din Republica Moldova, placaje din lemn produse de două fabrici controlate de Alexei Mordaşov.

Eleste considerat a fi cel mai bogat om din Federaţia Rusă şi un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, aflat pe ″lista neagră″ a Europei, conform datelor Profit.ro.

Mordaşov, fondatorul şi proprietarul conglomeratului Severgroup, care include printre multe altele gigantul siderurgic şi minier Severstal, controlează indirect şi producătorul de placaje din lemn Sveza, care operează mai multe fabrici de profil în Federaţia Rusă.

ADVERTISING

Magnatul rus a fost adăugat pe lista UE cu ruşi sancţionaţi pe 28 februarie, la 4 zile după invadarea Ucrainei. 

A doua zi după publicarea în Jurnalul Oficial al UE a sancţionării lui Mordaşov, pe 1 martie 2022, firma românească de transport rutier de mărfuri Deltrans Grup&Ro SRL, controlată şi condusă de Dorin Puzur, a primit şi preluat două comenzi din partea unui client din Republica Moldova, pentru transporturi de mărfuri de la fabricile Sveza din localităţile ruse Manturovo şi Kostroma, care au fost aduse şi livrate peste Prut în aceeaşi lună, conform Profit.ro.

ADVERTISING

Pentru aceste curse, Deltrans a încasat puţin peste 9.000 de dolari.

Ulterior, către sfârşitul lunii mai 2022, ANAF - Antifraudă a mers în control la firma românească şi i-a aplicat o amendă de 30.000 de lei, confiscându-i totodată banii încasaţi din transporturile de marfă din Rusia.

Firma a contestat măsurile ANAF şi a câştigat în primă instanţă, însă decizia nu e definitivă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇