Alpha Bank România susține mediul antreprenorial ca partener IMM INVEST Plus 2023

Alpha Bank România susține mediul antreprenorial ca partener IMM INVEST Plus 2023

Alpha Bank România își reafirmă și în 2023 angajamentul de susținere a mediului de afaceri românesc prin participarea activă în cadrul Programului IMM INVEST PLUS la nivelul tuturor componentelor acestuia: IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest și Innovation.

Programul are ca principale priorități dinamizarea producției locale, susținerea construcțiilor inclusiv în zona „green”, stimularea productivității și competitivității în domeniul agricol, precum și sprijinirea proiectelor cu componentă inovatoare și digitală.

ADVERTISING

„În contextul unui nou an marcat de provocări multiple și suprapuse, lansarea Programului IMM Invest Plus 2023 transferă mediului antreprenorial un puternic semnal de stabilitate și predictibilitate. Alpha Bank își reafirmă angajamentul de a sprijini planurile de dezvoltare și necesitățile curente ale clienților start-up și IMM, prin continuarea parteneriatului IMM Invest Plus 2023 alături de autoritățile publice implicate.

Suntem permanent angajați în direcția susținerii IMM-urilor pentru a-și implementa și fructifica proiectele cu componenta inovatoare, generatoare de valoare adăugată sau care asigură crearea de locuri de muncă și dispunem în acest sens de un portofoliu diversificat de soluții financiare dublat de experiența și expertiza necesară”, a declarat Dragoș Drăghici, director în cadrul Direcției IMM a Alpha Bank România.

ADVERTISING

Componentele Programului IMM INVEST PLUS sunt destinate accesării de credite pentru investiții și/sau capital de lucru fiind susținute prin garanții de stat de până la 90% din valoarea finanțărilor solicitate, emise de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) și Fondul Român de Contragarantare (FRC).

În cadrul Programului IMM INVEST PLUS 2023, companiile eligibile, inclusiv startup-urile, beneficiază de un ajutor de stat sub formă de grant care acoperă integral atât valoarea comisionului de risc și a celui de administrare pe toată perioada de valabilitate a garanției, cât și dobânda pe o perioadă de 12 luni de la acordarea creditului.

ADVERTISING

Pot fi accesate credite în valoare de până la 10 milioane lei pentru proiectele de investiții, respectiv în valoare de până la 5 milioane lei pentru capital de lucru.

Alpha Bank România continuă să primească solicitări de finanțare prin Programul IMM INVEST PLUS, iar beneficiarii care doresc să aplice se pot înscrie pe site-ul www.imminvest.ro.

Despre Alpha Bank România

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit,  Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezență națională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România după ce a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇