Alpha Bank Romania achiziționează operațiunile de retail ale Orange Money România

Alpha Bank Romania achiziționează operațiunile de retail ale Orange Money România

Alpha Bank Romania anunță semnarea unui contract de transfer de business cu Orange Money România, care se referă la preluarea activităților de retail și care cuprinde portofoliul de clienți, activele digitale de top (aplicația mobilă), portofoliul de carduri de credit și angajații. Prin această achiziție, Alpha Bank Romania continuă strategia sa de creștere a valorii oferite clienților săi și de consolidare a prezenței pe piață.

Tranzacția va pune la un loc expertiza în banking și tradiția inovatoare a Alpha Bank Romania cu agilitatea și competențele digitale ale Orange Money, permițând băncii să devină unul dintre jucătorii cheie în banking-ul digital din România. În plus, specialiștilor Alpha Bank li se vor alătura angajații Orange Money România pentru a crea una dintre cele mai experimentate echipe de profesioniști în digital banking.

ADVERTISING

Prin integrarea portofoliului de clienți Orange Money România, Alpha Bank Romania își extinde semnificativ propria bază de clienți și își va consolida poziția pe piață. Clienții Orange Money România vor continua să beneficieze de produsele și serviciile existente și în plus vor obține acces la întreaga gamă de produse și servicii oferite de Alpha Bank Romania. În același timp, banca va putea pune la dispoziția consumatorilor soluții digitale de top prin integrarea și dezvoltarea aplicației de mobil a Orange Money.

Tranzacția va fi finalizată după obținerea tuturor aprobărilor din partea autorităților implicate și îndeplinirea condițiilor precedente obișnuite în aceste situații.

ADVERTISING

“Alpha Bank Romania a îmbinat tradiția și inovația încă de la începutul activității sale, iar această achiziție face parte din strategia băncii de a-și consolida poziția pe piață și de a oferi clienților o experiență digitală superioară. Suntem încântați să beneficiem de punctele forte ale Orange Money România și bucuroși de oportunitatea de a construi un ecosistem de soluții digitale pentru clienții noștri. Gândirea strategică, flexibilitatea și viziunea pe termen lung a Alpha Bank Romania sunt astfel completate cu o infuzie de agilitate și expertiză în domeniul serviciilor financiare digitale de top”, a declarat Sergiu Oprescu, Președinte Executiv al Alpha Bank Romania și Director General al Rețelei Internaționale Alpha Bank Group.

ADVERTISING

“Datorită unei echipe puternice de specialiști în digital banking, Orange Money România a crescut constant devenind o soluție digitală financiară de top, recunoscută de către clienți și de piață pentru calitatea serviciilor și pentru viziunea inovatoare. Abordarea strategică a Orange Money a avut mereu în vedere integrarea aplicației și a produselor sale într-un ecosistem bancar și, pentru a atinge acest obiectiv, am semnat transferul businessului de retail Orange Money către Alpha Bank România. Experiența Alpha Bank va oferi continuitate clienților noștri, iar produsele lor bancare vor îmbogăți suita de servicii la care utilizatorii Orange Money au acces astăzi”, a spus Haris Hanif, CEO Orange Money România.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Cu o prezență națională de aproape 30 de ani, banca oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ. Este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, în 2019 a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România, după ce în 2001 a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe. Pentru mai multe informații despre Alpha Bank Romania: https://www.alphabank.ro

Despre Orange Money România

Orange, liderul pieței telecom din România a lansat în 2016 Orange Money, o alternativă 100% digitală la serviciile bancare tradiționale. Orange Money le permite clienților să transfere bani și să plătească facturi fără comisioane, printr-o interfață ușor de utilizat, sigură și intuitivă. În câteva minute, utilizatorii Orange Money își pot deschide un cont curent în lei cu IBAN propriu și pot efectua imediat transferuri în țară sau străinătate, plăți online sau plăți cu smartphone-ul sau smartwatch-ul, folosind cardurile virtuale de debit și credit. Cardul de credit Orange Money oferă clienților pachete cu beneficii suplimentare care pot fi accesate în funcție de nevoile lor de plată și de stilul de viață. Verificarea datelor, aprobarea liniei de credit, semnarea documentelor și emiterea cardului de credit virtual sunt simple și rapide de pe smartphone. Pentru mai multe informații despre Orange Money România: https://www.orange.ro/money.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇