Volkswagen va plăti 193 de milioane de lire unor clienţi britanici, în scandalul Dieselgate

Volkswagen va plăti 193 de milioane de lire unor clienţi britanici, în scandalul Dieselgate

Volkswagen va plăti 193 de milioane de lire sterline (242 de milioane de dolari) către aproximativ 91.000 de clienţi britanici, în aşa-numitul scandal ”Dieselgate” izbucnit în 2015.

Volkswagen a prezentat din nou scuze clienţilor din Anglia şi Ţara Galilor, angajându-se să reconstruiască încrederea, transmite Reuters.

”Acordul este o altă etapă importantă, deoarece grupul Volkswagen continuă să lase în urmă evenimentele profund regretabile care au avut loc până în septembrie 2015”, a declarat Philip Haarmann, directorul juridic al VW, într-un comunicat.

Volkswagen a spus că aproximativ 11 milioane de maşini în întreaga lume, 1,2 milioane în Marea Britanie, au fost echipate cu software care a înşelat testele de emisii ale motoarelor diesel, menite să limiteze fumul de oxid de azot (NOx).

Aşa-numitul scandal ”Dieselgate” a declanşat cea mai mare criză de afaceri din istoria Volkswagen, costând până acum compania germană peste 32 de miliarde de euro, în reparaţii de vehicule, amenzi şi costuri legale.

Firmele de avocatură care reprezintă şoferii din Anglia şi Ţara Galilor, conduse de Slater şi Gordon, precum şi de Leigh Day, au susţinut că VW a înşelat oamenii să cumpere maşini care încalcau reglementările privind emisiile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇