Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus se lansează azi. Care sunt noutățile din acest an

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus se lansează azi. Care sunt noutățile din acest an

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus se lansează marţi pentru clienţii persoane fizice şi juridice. Astfel, de la ora 10:00, doritorii persoane fizice se pot adresa producătorilor/dealerilor auto pentru înscriere în programe, iar firmele pot încărca documentele necesare în aplicaţie.

Conturile de utilizator au putut fi create de vineri, 4 februarie.

În ediţia de anul acesta, cele două programe vin cu o serie de modificări.

În ceea ce priveşte Programul Rabla Clasic, prima de casare este de 6.000 de lei, respectiv 9.000, în cazul predării a două autovehicule uzate, la care se pot adăuga următoarele ecobonusuri, astfel:

ADVERTISING
  • ecobonus în valoare de 1.500 de lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP;
  • ecobonus în valoare de 1.500 de lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • ecobonus în valoare de 3.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid;
  • ecobonus în valoare de 1.500 de lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puţin 15 ani de la data fabricaţiei şi care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O altă modificare se referă la vechimea autovehiculului uzat eligibil în cadrul programului, care trebuie să fie de cel puţin 6 ani de la data primei înmatriculări în România.

De asemenea, a fost eliminat termenul de 60 zile de casare/radiere a autovehiculului uzat, solicitanţii având posibilitatea de a-l casa/radia până la emiterea facturii autovehiculului nou.

Ministerul Mediului a precizat că, pentru achiziţionarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 6.000 de lei.

ADVERTISING

În cadrul programului Rabla Plus s-a introdus obligativitatea casării unui autovehicul uzat pentru achiziţionarea unui autovehicul nou. Totodată, pentru fiecare autovehicul nou, există posibilitatea casării a maximum 2 autovehicule uzate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇