Cât costă o asigurare auto pentru o mașină hibrid? Aflați de ce încurajează sistemul RABLA trecerea pe hibrid

Cât costă o asigurare auto pentru o mașină hibrid? Aflați de ce încurajează sistemul RABLA trecerea pe hibrid

În ultimii cinci ani, industria auto încearcă tot mai mult să facă trecerea către un viitor mai ecologic, dacă nu chiar electric. Vehiculele încep ușor-ușor să ia calea pur electrică ori hibridă sau hibrid plug-in, iar firmele de asigurare s-au orientat și ele rapid înspre ofertarea unor pachete RCA benefice pentru noii proprietari.

Alături de mașinile pur electrice, hibridele și hibridele plug-in reprezintă o parte importantă a acestei treceri către vehicule mai ecologice, dar înainte de a lua o decizie trebuie să stabiliți dacă întreținerea unui astfel de vehicul va fi mai scumpă decât una pe benzină sau motorină. Nu credeți? Este foarte important să stabiliți dacă polita de asigurare auto va fi mai mare pentru un hibrid sau poate oferta pe care o găsiți este mai avantajoasă. 

Și cum în ultima vreme au existat unele scumpiri în piața de asigurari RCA, ne-am gândit că alături de partenerii noștri, Pint.ro, broker de asigurare, a venit momentul să clarificăm aceste curiozități. Așa că, rămâneți în continuare alături de noi și urmăriți îndeaproape acest articol, iar la final veți afla cât costă o asigurare auto pentru o masina hibrid și dacă aceasta merită investiția comparativ cu una pe benzină/motorină. 

ADVERTISING

Tot în acest articol, vom discuta și despre noutățile aduse de programul RABLA în anul 2022, care vor intra în vigoare începând cu luna februarie a acestui an. 

Asigurare auto pentru o mașină hibrid/hibrid plug-in: Cât costă o asigurare RCA online?

pinthibrid1

Este demonstrat că un autovehicul cu motor electric folosit într-un trafic aglomerat se va dovedi mult mai eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil, comparativ cu un motor cu ardere convențională. Însă, întrebarea care vă face pe dumneavoastră curios în momentul de față este dacă această eficiență se va traduce inclusiv asupra costurilor de întreținere.

Din acest motiv, am efectuat un test RCA online cu ajutorul instrumentului de calcul oferit de Pint.ro, a platformei online, calculator RCA, pentru a vedea concret care sunt costurile pentru o polita de asigurare obligatorie RCA dacă vorbim despre un model hibrid, respectiv de un model pe benzină.

Așadar, pentru a păstra intactă relevanța analizei, ne-am orientat către o marca de mașini la costuri accesibile, așa cum este un Ford Puma și am comparat un model pe benzină din anul 2020 cu unul hibrid din anul 2021.

ADVERTISING

Asigurarea obligatorie cu decontare directă: Sunt diferențe între un hibrid și un model pe benzină la polița de asigurare auto?

Folosind instrumentul de calcul oferit de Pint.ro, am introdus datele celor două masini: de la numar inmatriculare, serie sasiu, capacitate cilindrica, pana la masa maxima autorizata alături de cumulul datelor cu caracter personal și am selectat opțiunea de calcul pentru polita RCA cu decontarea directa.

De altfel, foarte important de menționat este că referitor la perioada de valabilitate, ne-am orientat spre asigurarea obligatorie RCA pentru vehicule inregistrate in Romania pentru un termen de 6-12 luni.

Cât costă o asigurare auto pentru un model de mașină hibrid?

calculatorpreturiasigurareauto1

Asigurarea RCA online pentru un Ford Puma 2021 cu decontare directă pentru o perioadă de valabilitate de 6 luni variază între 721 lei și 1.383 lei. Pe de altă parte, pentru o perioadă de 12 luni, prețurile variază între 1.144 lei și 1.474 lei.

Deja de la o primă vedere, se poate observa faptul că o poliță de asigurare RCA pe o perioadă mai mare de 6 luni este mult mai avantajoasă la preț din moment ce diferența între 6 și 12 luni este de nici 100 lei, însă perioada fiind cu 6 luni mai mare. 

ADVERTISING

Atenție! Tarifele sugerate în imagine sunt cu opțiunea cu decontare directă!

Cât costă o asigurare auto pentru un model de mașină pe benzină?

calculpreturiasigurareauto2-1

Asigurarea RCA pentru o mașină cu motor cu ardere convențională pe benzină nu diferă foarte mult de asigurarea RCA pentru o mașină hibrid, însă prețurile sunt puțin mai mari. Astfel că, prețurile de start pentru o asigurare RCA pe o perioadă de 6 luni variază între 721 lei și 1.826 lei. 

În schimb, prețurile unei asigurari RCA pentru o perioadă de un an sunt deja mai avantajoase, întrucât variază între 1.144 lei și 1.953 lei. Practic, diferența între o perioadă de 6 luni și una de un an pentru o asigurare RCA online este de nici 130 lei. Totuși acei 130 lei vor fi amortizați de încă 6 luni de liberă circulație pe drumurile publice.

Atenție! Tarifele sugerate în imagine sunt cu opțiunea cu decontare directă!

Cum faceți alegerea potrivită a pachetului de asigurare auto pentru autovehiculul dumneavoastră?

Informatiile oferite de calculatorul RCA sunt cât se poate de revelatorii. Puteți vedea simplu și rapid faptul că nu există diferențe mari la asigurarea RCA pentru un autovehicul hibrid comparativ cu un autovehicul pe benzină. Cu toate acestea, diferența se traduce în costurile de întreținere pe care dumneavoastră ca proprietar al vehiculului le veți avea de suportat lunar.

De ce merită să investiți într-un model hibrid? 

pinthibrid2

Chiar dacă am stabilit anterior că o asigurare auto pentru un model de mașină hibrid nu diferă cu mult ca reducere de preț față de un model de mașină pe benzină, există o mulțime de alte motive pentru care să vă gândiți serios la trecerea 100% pe carburant ecologic sau măcar hibrid.

#1 Costuri reduse la carburant

Mașinile hibride și electrice folosesc mult mai puțin sau chiar deloc benzină sau motorină, reducând costurile de funcționare. Va fi mult mai avantajos pentru dumneavoastră să întrețineți un model, cel puțin hibrid, față de un model cu ardere convențională, întrucât mașina hibrid se încarcă cu carburant ecologic la fiecare frânare pe care dumneavoastră o faceți. În acest fel, scutiți mai mult carburant tradițional dacă apelați la varianta hibrid.

#2 Mai puține emisii și o taxă auto mai mică

Principiul de funcționare al mașinilor hibride și electrice reduce numărul de gaze cu efect de seră pe care le produc. Acest lucru este util în special în zonele urbane în care traficul haotic poate crea smog ca urmare a acumulării de poluanți atmosferici. Emisii mai mici înseamnă, de asemenea, o taxă rutieră mai mică.

#3 Beneficii financiare la programele de achiziție a mașinilor ecologice

Este adevărat că tehnologiile scumpe ale vehiculelor hibride înseamnă că acestea vor costa mai mult decât o mașină cu ardere convențională pe benzină. Însă, acest cost suplimentar este atenuat de stimulentele guvernamentale prin care statul încurajează oamenii să cumpere mașini mai ecologice.

Programul RABLA 2022 pentru mașinile hibrid sau full-electric

pinthibrid3

Este uimitor cum tehnologia continuă să evolueze, iar guvernul este întotdeauna cu un pas înainte. În 2022, programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost concepute ținând cont de nevoile dumneavoastră și militând pentru a crea o mobilitate verde de transport cu cât mai puține emisii cu efect de seră! 

Începând cu februarie 2022, persoanele dornice să facă trecerea pe electric vor putea beneficia de o mașină electrică prin reciclarea mașinilor mai vechi 15 ani pentru a beneficia de un eco-bonus de 45.000 de lei în vederea achiziționării unui autovehicul electric.

Mergeți la sigur cu o asigurare auto de la Pint.ro!

Dacă sunteți în căutarea unei oferte de asigurare RCA la un preț avantajos, primul pas este să verificați ofertele de la toți asiguratorii. 

Cu ajutorul instrumentului de calcul pus la dispoziție de Pint.ro, puteți compara ofertele mai multor asiguratori și așa veți lua cea mai bună decizie cu privire la polița de asigurare auto pentru bugetul dumneavoastră!