Platforma electrică E-GMP, a celor de la Hyundai, ar putea sta la baza primei maşini produse şi vândute de Apple, care va colabora în acest sens şi cu alţi mari producători auto.
Renumitul analist chinez, Ming-Chi Kuo, sursă a unui mare număr de previziuni legate de Apple care s-au verificat de-a lungul timpului, face cunoscute o serie de noi informaţii legate de primul autoturism dezvoltat de gigantul american.
Prima maşină Apple se va baza pe E-GMP, o platformă pentru vehiculele electrice care folosesc baterii, dezvoltată de Hyundai şi lansată în ultima lună a anului trecut.
E-GMP este compusă din două motoare, o suspensie spate cu cinci legături, o osie integrată, celulele bateriei, un sistem de încărcare şi alte componente ale şasiului.
Conform celor de la Hyundai, noua platformă pentru maşini electrice are o autonomie de 500 kilometri şi se încarcă până la 80% din capacitate în doar 18 minute. Viteza maximă este de 260 km/h, iar accelerarea până la 100 km/h se face în 3,5 secunde.
Mașina Apple, very high-end
Kuo crede că Apple va scurta semnificativ timpul de dezvoltare a primei sale maşini, prin colaborarea cu Hyundai. Zvonurile anterioare susţineau că procesul de dezvoltare al acesteia este greoi şi că, din cauza numeroaselor dificultăţi de producţie, vor trece mai mulţi ani până la intrarea pe piaţă.
Compania americană va colabora cu diverşi producători auto pentru anumite tehnologii, precum cele care ţin de baterii şi semiconductori, urmând să se concentreze pe capacităţile autonome ale maşinii.
- Apple vrea să înceapă să producă automobile până în 2024
- Apple rival cu Tesla? Hyundai confirmă planurile pentru un vehicul electric
General Motors şi PSA, al doilea cel mai mare producător auto din Europa, sunt alte companii importante cu care Apple va colabora pentru dezvoltarea primei sale maşini.
Apple îşi va promova autoturismul drept „very high-end” şi-l va vinde la un preţ mult mai mare decât modelele concurente de pe piaţa maşinilor electrice autonome, susţine analistul chinez.
Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:
- Mărturia unei paciente, din infernul de la Matei Balș: „I-am spus că trebuie să fugim. Mă uitam la fum și mă rugam să nu bubuie”
- Fața nevăzută a sistemului de termoficare – mamut din Capitală: Orice noapte în care bucureștenii au căldură e o reușită (Reportaj foto)
- Conflictele din Guvern afectează vaccinarea. Dacă vărstnicii ar fi vaccinați, mortalitatea ar putea scădea chiar din februarie
- Degringolada guvernării câștigă voturi pentru AUR
- După tragedia de la Matei Balș, drama din cristelniță