Piese de schimb pentru camioane: cele mai frecvent înlocuite piese

Piese de schimb pentru camioane: cele mai frecvent înlocuite piese

Se poate crede că piesele pentru camioane grele sunt la fel de rezistente precum sunt robuste și vor dura pentru totdeauna. Cu toate acestea, așa cum se întâmplă cu orice lucru, dacă un camion este bine întreținut, va avea o durată de viață utilă mai lungă, dar va necesita în cele din urmă înlocuire.

Există numeroase piese de schimb pentru camioane, de la cea mai mică piuliță până la pompa de apă sau lamela ștergătorului, dar care sunt cele mai frecvent înlocuite piese de schimb?

Cunoscând cele mai frecvente piese de schimb pentru camioane te poate ajuta să monitorizezi îndeaproape performanța lor. Este important să ții cont că fiecare camion are propriile nevoi de întreținere, așa că o evaluare adecvată a pieselor camionului trebuie să decidă care dintre acestea trebuie înlocuite (sau nu).

ADVERTISING

Care sunt cel mai des înlocuite piese la un camion?

Gama de piese pentru camioane vitale pentru menținerea funcționării corecte și sigure a vehiculului trebuie periodic schimbate.

Cel mai frecvent înlocuite sunt:

Bateriile

În general, se spune că bateriile din camioane ar trebui să fie înlocuite la fiecare 3 până la 4 ani. Cu toate acestea, factori precum temperatura, clima și obiceiurile de conducere pot afecta durata de viață a bateriei și pot face ca camionul să aibă nevoie de una nouă înainte de trecerea a 3 ani. Bateriile slabe nu prezintă întotdeauna semne de avertizare, de aceea este important să le inspectezi în mod regulat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Una dintre cele mai recomandate practici de întreținere este să nu utilizezi componentele electrice ale vehiculului atunci când motorul nu este pornit;

Părțile de ambreiaj

Ambreiajul, într-un sistem de transmisie manuală, permite șoferului să schimbe treptele în mod lin, acționând ca un link mecanic între motor și cutia de viteze. Prin urmare, este un component cheie pentru a deconecta motorul de sistemul de transmisie.

Un ambreiaj deteriorat ar putea cauza daune extinse la transmisia camionului, ceea ce ar duce la o performanță slabă a camionului. Spre deosebire de mașinile de pasageri, camioanele și vehiculele industriale experimentează eșecuri ale ambreiajului din cauza descărcării ambreiajului și a suprasarcinii. Pentru a preveni înlocuirea prematură a acestei componente, trebuie să existe o conducere lină și o întreținere eficientă;

ADVERTISING

Anvelopele

Probabil cele mai importante caracteristici de siguranță ale unui vehicul sunt frânele și anvelopele.

Selectarea profilului corect al anvelopelor, verificarea stării și vârstei acestora, precum și verificarea adâncimii benzii de rulare și a presiunii constante asigură că anvelopele rămân în condiții perfecte.

Când anvelopele încep să se uzeze până la limită, își pierd aderența pe drum și fac vehiculul mai puțin sigur. Totodată, nu uita să verifici presiunea când anvelopele sunt reci; aceasta crește automat când anvelopa este caldă;

Plăcile de frână

Fără frâne, un camion nu are deloc control. Plăcile de frână sunt o componentă de bază a sistemului de frânare al camionului. Și ele tind să se uzeze, necesitând înlocuiri. Acest lucru se datorează faptului că camioanele mai mari necesită mai multă putere de frânare pentru a încetini și a opri.

La majoritatea vehiculelor grele, se așteaptă înlocuirea la fiecare 3 până la 5 ani. Cu toate acestea, acest lucru depinde în mare măsură de stilul de condus, de traseele parcurse și de cantitatea de trafic de oprire și pornire în care se deplasează camionul. Evitarea frânărilor rapide a demonstrat că prelungește durata de viață a plăcilor de frână, totuși, verificările regulate ar trebui să fie lege;

Pompele de apă: o componentă critică a camionului

Pompele de apă sunt capodopera sistemului de răcire. Ele se asigură că suficient lichid de răcire circulă în jurul motorului pentru a elimina căldura și a preveni supraîncălzirea acestuia. Ele sunt cele mai populare piese de schimb la un camion, deoarece sunt esențiale pentru sănătatea și siguranța motorului. O pompă defectă va permite acumularea căldurii în motor la nivele periculoase și poate duce la deteriorări majore ale motorului camionului.

Importanța verificării și efectuării unei bune întrețineri a pieselor de schimb pentru camioane

Este normal ca unele componente ale unui camion să nu mai funcționeze după ce a trecut un anumit timp. Chiar dacă camioanele sunt construite pentru a rezista, unele piese mai mici ale camionului tind să se uzeze mai repede decât altele și vor trebui înlocuite mai des.

Deoarece fiecare parte are propriile caracteristici, inspecțiile regulate și întreținerea preventivă corespunzătoare sunt puternic încurajate pentru a evita opririle neplanificate și pentru a optimiza rata de disponibilitate a camionului. Verificarea pieselor de schimb pentru camioane va duce, prin urmare, la economii semnificative la sfârșitul zilei.