Ford și Mazda sfătuiesc șoferii să nu conducă anumite modele de vehicule

Ford și Mazda sfătuiesc șoferii să nu conducă anumite modele de vehicule

Ford Motor şi Mazda au emis un aviz pentru şoferii anumitor vehicule încă afectate de airbagurile şi dispozitivele de umflare Takata defecte, care pot provoca răni potenţial grave sau fatale.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Autostrăzilor a avertizat anterior că dispozitivele de umflare a airbagurilor ar putea exploda în vehicule, în urma unor impacturi, expulzând fragmente de metal ascuţite, potenţial mortale, şi lovind şoferul sau pasagerii, transmite Reuters.

Ford a îndemnat şoferii cu vehicule afectate să contacteze imediat dealerii pentru reparaţii.

ADVERTISING

Rechemarea include modele specifice de vehicule, cum ar fi camioane Ranger, maşini sport Mustang şi GT, sedanuri Fusion şi unele SUV-uri, inclusiv popularul său model Edge, printre altele.

Producătorul auto din Detroit a declarat că aproximativ 765.600 de dispozitive de umflare a airbagurilor din vehiculele sale, inclusiv aproximativ 374.300 în SUA, continuă să rămână afectate de această problemă la nivel global.

Ford a adăugat că continuă să contacteze clienţii cu privire la aceste retrageri emise anterior, cu peste 121 de milioane de încercări de informare în Statele Unite.

ADVERTISING

Mazda estimează că aproximativ 83.000 dintre vehiculele sale din Statele Unite au fost afectate, inclusiv modele precum crossoverele sale CX-7 şi maşinile sport RX8.

În iulie, BMW a rechemat aproximativ 394.000 de vehicule în Statele Unite, pentru aceeaşi problemă.

Din 2009, peste 30 de decese, inclusiv cel puţin 26 în Statele Unite, şi sute de răniri au fost atribuite airbagurilor Takata instalate în vehiculele de la diverşi producători de automobile.

În ultimul deceniu, peste 100 de milioane de vehicule cu dispozitive de umflare de airbaguri Takata au fost rechemate în întreaga lume.

ADVERTISING

Cândva cel mai mare furnizor de airbag-uri la nivel mondial, Takata şi-a declarat falimentul în 2017, în urma scandalului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇