Ford plănuiește reduceri suplimentare de locuri de muncă în Europa

Ford plănuiește reduceri suplimentare de locuri de muncă în Europa

Ford plănuieşte reduceri suplimentare de locuri de muncă în Germania, Spania şi Regatul Unit, a declarat şeful consiliului de întreprindere al producătorului american de automobile din Germania, Benjamin Gruschka.

Nu este clar câte reduceri suplimentare de locuri de muncă sunt prevăzute în Germania în cadrul noului plan de restructurare, care vine pe lângă un program de restructurare anterior, relatează Reuters.

Gruschka a adăugat că se aşteaptă la o decizie până la sfârşitul lunii iunie. Ford Germania nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Reuters.

ADVERTISING

Ford şi-a finalizat deja jumătate din planul de restructurare anterior, care prevede desfiinţarea a 2.300 de locuri de muncă în Germania, reducând numărul de personal din ţară la 13.000, potrivit lui Gruschka.

Anul trecut, cel mai mare producător auto din SUA a declarat că va reduce 3.800 de locuri de muncă în Europa, pe măsură ce va trece la producţia de vehicule electrice (EV), care necesită mai puţin personal.

Ford a declarat săptămâna trecută că intenţionează să elimine încă până la 1.600 de locuri de muncă la fabrica sa de asamblare din Valencia, Spania, ca parte a planului de restructurare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇