Cum să-ți vinzi mașina în 2021 - Ghidul complet al proprietarilor auto

anunturigratuite

De asemenea, trebuie să știi că acum ai la dispoziție și tool-uri virtuale care te pot ajuta să găsești mai repede un nou șofer pentru mașina ta. Iată un ghid complet al proprietarilor auto în căutare de cumpărători!

ADVERTISING

Cum îți poți vinde mașina mai rapid?

Atunci când te-ai decis că este momentul să găsești un nou proprietar mașinii tale, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să creezi o ofertă de vânzare. Acesta va cuprinde informații cheie referitoare la bunul care face obiectul ofertei, precum și datele tale de contact și prețul de vânzare. Toate detaliile enumerate vor fi însoțite și de imagini cu interiorul și exteriorul automobilului, care îi vor ajuta pe potențialii cumpărători să-și formeze o idee mai clară despre mașină. Deși poți folosi și rețelele de socializare pentru a-i informa pe cei care te urmăresc despre intenția ta, foarte eficiente sunt și platformele online de anunțuri gratuite, tot mai populare în 2021, era tehnologiei. Acestea atrag zilnic mii de utilizatori interesați să își achiziționeze diverse bunuri, deci ai toate șansele ca astfel să-ți vinzi mai rapid mașina.

ADVERTISING

Cum se încheie contractul de vânzare-cumpărare?

Pentru ca vânzarea mașinii să respecte temeiul legal care reglementează astfel de tranzacții este necesar să închei cu cumpărătorul un contract de înstrăinare-dobândire. Documentul despre care vorbim se încheie în 5 exemplare, respectiv un original și 4 copii și trebuie să conțină semnăturile olografe ale ambelor părți implicate. Mai apoi, actele vor fi depuse la Direcția de Taxe și Impozite de care aparții în calitate de vânzător, în vederea radierii automobilului din evidența fiscală a primăriei. Cu alte cuvinte, depunerea celor 5 contract de vânzare-cumpărare la DTI are în vedere scoaterea de la impozit a vechiului proprietar. Atenție: pentru radierea autovehiculelor este necesar însă, să achiți toate datoriile la Impozitul de Stat.

ADVERTISING

Care sunt documentele pe care le vei înmâna cumpărătorului?

După ce ai bătut palma cu noul proprietar și ai depus toată documentația necesară la Direcția de Taxe și Impozite de care aparții, va trebui să îi înmânezi cumpărătorului certificatul de înmatriculare (adică talonul), precum și cartea de identitate a mașinii, dar și cartea de service a automobilului. Important de menționat este că, pe ultima pagină a talonului, în rubrica dedicată, vânzătorul va preciza faptul că bunul a fost înstrăinat.

Urmează acești pași pentru a vinde mai simplu și mai rapid mașina personală în 2021!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇