Cum să alegeți o ușă de garaj de calitate

Cum să alegeți o ușă de garaj de calitate

Utilitatea pe care o are o ușă de garaj de calitate este de necontestat. Aceasta se află la granița dintre interior și exterior, adică dintre posibilele riscuri din exterior și bunurile care pot fi deteriorate, cele din interior.

Pentru ca aceasta să fie una potrivită, este importantă respectarea unor criterii esențiale, de la materialul din care este aceasta realizată, la modalitatea de deschidere sau chiar la aspectul pe care îl are. 

Materialele din care pot fi realizate ușile de garaj

Deși aspectul estetic pe care îl are o ușă de garaj este un criteriu important în alegerea ușii potrivite, materialul din care este aceasta realizată are un cuvânt și mai important de spus. Ușile de garaj pot fi realizate din materiale diverse și pot avea diverse finisaje. Ușile de garaj realizate din oțel sunt considerate dintre cele mai rezistente atât la uzură, cât și la coroziune, iar ușile din aluminiu sunt considerate ușoare, deci pot fi manevrate cu ușurință. Mai ușoare decât cele din aluminiu sunt ușile realizate din PVC, însă acestea nu sunt la fel de rezistente ca cele două menționate anterior. În ceea ce privește finisajul pe care îl poate avea o ușă de garaj, pot fi întâlnite uși cu un finisaj modern, cu textură tip sablat sau cu finisaj vopsit sau lăcuit. 

ADVERTISING

Ce tipuri de uși de garaj există?

Modelele de uși de garaj din care poți alege sunt numeroase. Fiecare dintre modelele comercializate au caracteristici diferite, deci pot fi folosite în moduri diferite, deși sunt concepute pentru îndeplinirea aceluiași scop. În funcție de nevoile pe care le ai, poți alege de pe https://www.wilio.ro/pricelist/usi-de-garaj acele usi de garaj care să fie potrivite. Poți alege una dintre ușile de garaj cu aripi, dintre ușile de garaj industriale, cele rulante sau cele secționate. De exemplu, ușile secționate sunt recomandate pentru lățimile mari și ajută la optimizarea spațiului din garaj, la fel ca cele rulante. 

ADVERTISING

Cu motorizare sau fără?

O facilitate oferită de tehnologiile moderne în domeniul ușilor de garaj este dată de posibilitatea de motorizare a acestora. Această opțiune este recomandată mai ales celor care vor să beneficieze de un plus de confort atunci când ajung acasă și nu vor să mai coboare din mașină pentru a deschide și închide ușa de la garaj manual. Din punct de vedere al motorizării de care poate dispune o ușă de garaj, există mai multe variante: motorizarea la distanță (preferată pentru ușile cu aripi și pentru cele secționate), motorizarea integrată (utilizată mai ales în cazul ușilor rulante), motorizarea cu brațe (potrivită pentru ușile batante, sistemul fiind poziționat în exterior). 

ADVERTISING

Alegerea unei uși de garaj care să se potrivească nevoilor pe care le ai devine mai ușoară beneficiind de aceste informații, însă ține cont că pentru o alegere perfectă este nevoie de ajutorul unor profesioniști. Mai mult decât atât, la instalarea acesteia poate fi nevoie de ajutorul profesioniștilor, dat fiind că este extrem de important ca totul să fie în ordine pentru ca ușa să reziste pentru o perioadă cât mai mare de timp, iar riscul de accidente nedorite să fie evitat.