Creștere spectaculoasă a vânzărilor Dacia. Sandero rămâne lider în Europa, Spring accelerează pe podium

Creștere spectaculoasă a vânzărilor Dacia. Sandero rămâne lider în Europa, Spring accelerează pe podium

Compania Dacia anunță că în primul trimestru al acestui an a înregistrat o creștere spectaculoasă a vânzărilor în comparație cu perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor prezentate de producător, în primul trimestru al anului 2023, vânzările Dacia s-au ridicat la 171.789 unități, în creștere cu 34,3% față de perioada similară a anului trecut.

În România, topul primelor 5 vehicule de persoane cele mai vândute în primul trimestru este ocupat integral de modele Dacia. Mai mult, fiecare model al mărcii a fost lider în segmentul său de piață, au explicat reprezentanții Dacia.

ADVERTISING

„Vânzările modelului Dacia Sandero au crescut cu 26,1% față de nivelul înregistrat în primul trimestru al anului 2022, ajungând la 68.318 unități. Sandero rămâne astfel cel mai vândut model către clienții persoane fizice din Europa. Cu 57.660 unități vândute, Dacia Duster înregistrează o creștere de 23,9% față de perioada similară a anului trecut și își menține poziția pe podiumul celor mai vândute modele SUV către clienții persoane fizice din Europa.

Dacia Jogger a înregistrat 23.330 de unități vândute în primele trei luni ale anului. De la lansare, modelul a atras deja peste 80.000 de clienți. Dacia Spring își continuă evoluția ascendentă, cu 14.494 unități vândute în primul trimestru, rezultat care îl situează pe podiumul modelelor electrice cele mai vândute către persoane fizice din Europa”, au mai anunțat reprezentanții companiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La nivel european, cota de piață a mărcii în segmentul vehiculelor de persoane se ridică la 4,6%, în creștere cu 0,8 puncte procentuale.

„Dacia înregistrează astfel cea mai puternică ascensiune a cotei de piață din rândul celor 30 de mărci incluse în clasamentul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile”, au precizat reprezentanții companiei.

Volumul vânzărilor a crescut în țări importante din UE precum Franța, Italia, Germania și Spania.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇