Condiții speciale în timpul unei constatări OMNIASIG – dauna ta este acoperită?

constatari daune omniasig
constatari daune omniasig

Deși contractul unei polițe RCA sau CASCO evidențiază destul de bine situațiile în care te poți baza pe asigurarea ta OMNIASIG, dorim să îți reamintim câteva informații care pot fi de ajutor în contextul unei daune.

Iată câteva exemple de situații speciale pe care le poți întâmpina uneori imediat după accident și ce poți face în privința acestora!

Asigurare OMNIASIG – dauna acoperită de asigurare include și transportul vehiculului avariat?

Există situații în care mașînă ta poate deveni nedeplasabilă în urmă unui accident. Mulți șoferi cred că, deși dețîn o polița de asigurare, ei trebuie să suporte cheltuielile aferente transportului mașinii la un service.

ADVERTISING

Ei bine, nu este așa. Conform contractului de asigurare RCA, costurile de transport sunt mereu despăgubite, chiar și în cazul unei daune totale. 

Lipsa unui formular de constatare amiabilă

După cum probabil deja știi, dacă nu se ajunge la o constatare amiabilă cu celălalt șofer implicat în accident, atunci singură opțiune este deplasarea la cea mai apropiată unitate de poliție. În acest caz, procesul de soluționare a daunei va demara după ce organele de poliție stabilesc vinovăța privind respectivul accident și consemnează acest fapt în cadrul unui proces-verbal. 

constatari daune omniasig
constatari daune omniasig

Asigurare OMNIASIG – dauna în urmă unui accident cu un TIR

Un TIR este format din două componente, anume autovehiculul trăgător și semi-remorcă,  iar ambele vehicule trebuie să aibă o polița de asigurare valabilă. În cazul în care se produce un accident în timp ce semi-remorcă este atașată autovehiculul trăgător, atunci va fi aplicată polița acesteia din urmă.

ADVERTISING

Polița semi-remorcii va fi cea în baza căreia va fi efectuată despăgubirea doar când această componentă nu este atasată vehicului tragător, iar semi-remorcă este implicată într-un accident. 

Alegerea unui service partener OMNIASIG – garanția reparatiei prompte și de calitate în cazul unei daune Casco

Atunci când ai o dauna pe polița ta Casco de la OMNIASIG, îți recomandăm colaborarea cu un centru de asistență daune autorizat. Echipa Claim Expert nu numai că se poate ocupă de constatarea ta, dar te va pune în legătură și cu service-uri partenere OMNIASIG și furnizori de alte servicii de care ai nevoie. 

ADVERTISING

Desigur, acestea nu sunt toate situațiile speciale pe care le-ai putea întâlni. Totuși, nu trebuie să te îngrijorezi. În cazul neprevăzutului, poți apela cu încredere la ClaimExpert.ro – constatare online, plata rapidă și reparații de calitate sunt doar câteva dintre caracteristicile acestui centru de asistență!