Ce trebuie să verifici când cumperi o mașină

Ce trebuie să verifici când cumperi o mașină

Dacă te pregătești să iți cumperi o mașină la mâna a doua trebuie să te încarci cu răbdare și să fii foarte atent. Piața mașinilor SH din țara noastră este plină de țepe, așa că trebuie să fii precaut. Pentru a te ajuta, în cele ce urmează iți vom spune ce trebuie să verifici când cumperi o mașină la mâna a doua.

În cazul în care te-ai întrebat ce trebuie să verifici când cumperi o mașină, află că primul lucru pe care trebuie să-l faci este să cercetezi istoricul vehiculului.

Pentru a face acest lucru, ai nevoie de seria de caroserie a mașinii respective, iar apoi poți intra pe site-ul RAR unde vei găsi datele de la ultimele intrări în service. Prin aplicația RAR vei primi gratuit istoricul kilometrilor, dar dacă vrei să îl vezi și pe cel de daune va trebui să plătești 35 de lei.

ADVERTISING

În cazul în care ești mulțumit de datele primite din partea RAR, poți programa o întâlnire cu vânzătorul pentru a vedea mașina și a o testa. Este recomandat să testezi mașina și într-un service autorizat al mărcii respective deoarece mecanicii de acolo cunosc cel mai bine problemele care pot apărea. În plus, spune-i încă de la telefon vânzătorului acest lucru. Dacă este neserios și vehicolul are defecte ascunse, vei vedea că va avea tendința să iți spună că mașina este rezervată brusc pentru altcineva.

Ce trebuie să verifici când cumperi o mașină: Nu uita să mergi la service
Ce trebuie să verifici când cumperi o mașină: Nu uita să mergi la service

Ce trebuie să verifici când cumperi o mașină

1. Nu programa vizionări seara. Trebuie să vezi mașina la lumină bună, în așa fel încât să poți observa toate defectele, zgârieturile sau poate reparațiile proaste. De asemenea, dacă mașină este prea murdară nu este nici acesta un semn bun. Fie proprietarul mașinii vrea să ascundă anumite zgârieturi, fie este un semn că nu prea i-a păsat de îngrijirea ei.

ADVERTISING

2. Verifică daca ușile și portbagajul se închid așa cum trebuie. Vezi dacă distanța dintre portiere și caroserie este aceeași peste tot. În cazul în care într-un loc distanța este mai mare decât în altul, cu siguranță mașină a fost implicată într-un accident și a fost reparată.

3. Verifică sistemul de evacuare al mașinii pentru a vedea daca se aud sunete ciudate când motorul este turat sau dacă scoate fum în exces.

4. Întreabă proprietarul despre piesele pe care le-a schimbat la mașină și când a fost făcută ultima revizie. Cere-i și facturi care să arate că anumite piese chiar au fost schimbate. În orice caz, e recomandat ca după ce cumperi mașina să-i faci tu o revizie nouă

ADVERTISING

5. Uită-te cu atenție la uzura din habitaclu. Dacă mașina are kilometri puțini și interiorul arată foarte prost, sunt șanse mari ca aceștia să fie mânăriți, mai ales dacă nu a fost înmatriculată deja în România.

6. Verifică dacă oglinzile se rabatează, apoi aruncă o privire să vezi și dacă geamurile electrice funcționează așa cum ar trebui.

7. Dacă mașina a trecut inspecția vizuală, află că ești încă la început. Dacă te întrebi ce trebuie să verifici la mașină când o cumperi, nu uita să o testezi și în condiții reale, pe șosea. Fă un test de câțiva kilometri, dar cu sistemul audio oprit, în așa fel încât să auzi orice sunet suspect. Încearcă să accelerezi brusc, să mergi mai mult timp la turații înalte, să schimbi direcția rapid. Astfel vei vedea și cum stă mașina din punct de vedere mecanic.

8. Nu uita să testezi și sistemul de climatizare. Verifică dacă acesta funcționează la intensitate maxima, pentru că ar fi păcat să investești banai în mașină imediat după ce ai cumpărat-o.

9. Dacă lucrurile sunt în regulă, mergi cu mașina la o testare și într-un service autorizat. Ai grijă că acesta să nu fie ales de vânzător, nu de alta dar e posibil ca cel care vă inspecta mașină să fie tocmai vreun prieten de-ai săi.

Acum că ai aflat ce trebuie să verifici când cumperi o mașină, nu uita să fii precaut la volan. Iar dacă afară vremea este proastă, noi ți-am pregătit și un articol în care iți spunem cum să conduci pe timp de ploaie. În cazul în care nu ai încă permis, iți vom explica și cât costă școala de șoferi în 2020.

Asa verifici km reali online si GRATIS. Cu baza de date RAR. Uneori merge

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇