Ce jante să alegi pentru mașina ta - din oțel sau aliaj?

Ce jante să alegi pentru mașina ta - din oțel sau aliaj?

Principalele tipuri de jante auto sunt cele din aliaj și cele din oțel. Înainte de a alege varianta potrivită, ar fi bine să analizezi caracteristicile acestora, inclusiv avantajele. La ce ar trebui să fii atent când alegi? Care dintre opțiuni se potrivește cel mai bine mașinii și nevoilor tale? Cert este faptul că ambele tipuri de jante auto au avantajele lor. Jantele auto ar trebui să combine utilitatea cu estetica, așa că a le alege nu este cea mai ușoară acțiune.

Descoperă în continuare ce jante se potrivesc mașinii tale

Diferența principală între cele două opțiuni este costul. Jantele din oțel sunt cea mai comună alegere printre iubitorii de autovehicule. Popularitatea lor se datorează prețului scăzut, rezistenței materialelor și fiabilității.  La rândul ei, janta din aliaj spune mai mult despre stil și aspect, deoarece materialul folosit în producție permite dezvoltarea fanteziei producătorului și depășirea limitelor stricte. Aproape întotdeauna, când se vorbește despre tuning, se presupune utilizarea jantelor din aliaj. Aici este necesar să iei în considerare dimensiunea bugetului tău, care influențează direct tipurile de jante pe care ți le poți permite.

ADVERTISING

Așadar, cum să alegi jantele?

Decizia ar trebui să se bazeze pe: preț, fiabilitatea materialelor și stilul vizual al jantei. Ia în considerare faptul că opțiunea aleasă de tine ar trebui să se potrivească armonios cu mașina pentru care alegi jantele.

Care este diferența dintre jantele din oțel și cele din aliaj?

Avantajele jantelor din oțel presupun:

  • cost scăzut
  • răspândire largă
  • fiabilitate
  • pot fi ușor realiniate după daune semnificative.

După cum se observă, jantele din oțel au destule avantaje. Cel principal rămâne, probabil, prețul moderat scăzut, iar acest singur fapt face opțiunea accesibilă pentru majoritatea iubitorilor de mașini.

ADVERTISING

Cum rămâne cu jantele din aliaj?

Avantajele jantelor din aliaj:

  • sunt mai ușoare decât alternativele din oțel, în medie cu un sfert rezistență mare a materialelor
  • nu sunt supuse proceselor de coroziune a metalului
  • oferă o gamă largă de opțiuni
  • sunt vizual frumoase și variate.

Jantele din aliaj sunt alegerea cea mai comună, care în primul rând acordă atenție aspectului exterior al mașinii. Gama largă de jante din aliaj dovedește din nou că din acest material se poate fabrica orice design de jantă pe care și-l dorește proprietarul, așadar cu ajutorul lor poți să-ți îmbunătățești mașina la maxim și să subliniezi cât de multă atenție acorzi calului tău de fier. Dacă bugetul îți permite să iei în considerare achiziția de jante din aliaj, atunci ar fi bine să te oprești la ele. Totuși, nu te grăbi să faci achiziția imediat. Explorează toate opțiunile disponibile de pe janta.ro pentru a face alegerea corectă.

ADVERTISING

Cât ține o jantă?

Cu o conducere atentă, ambele opțiuni te pot servi nu doar un an, dar trebuie să ții cont că, în timp ce jantele din oțel pot fi reparate, în cazul celor din aliaj va trebui să cumperi altele noi. O jantă din aliaj se poate sparge sau crăpa chiar și la cea mai mică fisură, în timp ce varianta din oțel ar putea fi încă reparabilă și, cel mai probabil, vei putea să o folosești în continuare.

Așadar, după cum poți vedea, fiecare tip de jante are caracteristicile sale, și nu se poate spune imediat care jante sunt mai bune fără a cunoaște particularitățile stilului tău și ale mașinii tale.

Principalul scop al achiziționării jantelor este, în primul rând, fiabilitatea. Aceasta îți poate fi oferită într-o măsură mai mare de janta din oțel. Cu toate acestea, dacă ești sigur(ă) că, în caz de deteriorări, vei avea bugetul pentru reparare, și banii cheltuiți pe jante nu vor fi o povară prea mare pentru finanțele tale, atunci poți lua în considerare și achiziția jantelor din aliaj.

În final, dacă scopul principal al jantelor din oțel este să fie simple și cât mai fiabile, scopul jantelor din aliaj este să ofere un aspect atrăgător proprietarului lor. Prin urmare, în această chestiune, numai tu poți decide pe care variantă să te oprești.