Senatorul USR de Diaspora Radu Mihail cere explicaţii cu privire la voturile prin corespondenţă pierdute

Senatorul USR de Diaspora Radu Mihail cere explicaţii cu privire la voturile prin corespondenţă pierdute

Senatorul USR de Diaspora Radu Mihail a trimis sâmbătă o scrisoare către Biroul Electoral al Circumscripţiei 43 pentru a cere explicaţii cu privire la voturile prin corespondenţă ale cetăţenilor din afara ţării care nu au ajuns la destinaţie.

„Am constatat din informaţiile oficiale publicate de către Biroul Electoral că doar ceva mai mult de jumătate dintre cetăţenii care au solicitat să voteze prin corespondenţă au primit confirmari ca plicurile pe care le-au trimis cu votul au ajuns la destinatie (foto, n.red.). De asemenea, am primit numeroase semnale de la cetăţeni români din Diaspora care au fost notificaţi de faptul că votul lor prin corespondenţă nu a ajuns, cu toate că l-au trimis cu săptămani bune înainte. Sunt şi situaţii în care două persoane au semnalat că au trimis în acelaşi moment, din acelaşi loc, plicurile cu votul şi au avut surpriza să primească mesaje diferite – una că votul a ajuns, o alta că nu a ajuns”, arată senatorul USR în scrisoare.  

ADVERTISING

Acesta solicită Biroul Electoral al Circumscripţiei  43 următoarele clarificări:   

  • „- Câte plicuri au ajuns şi au fost înregistrate în România?  
  • - Câte plicuri au ajuns şi au fost înregistrate la locaţiile din străinătate?
  • - Ce măsuri aveţi invedere pentru a verifica dacă toate plicurile ajunse la destinaţie au fost înregistrate?  
  •  - Ce măsuri aveţi în vedere pentru că cei aproape douăzeci de mii de cetăţeni care au solicitat să voteze prin corespondenţa dar care au fost notificaţi că votul lor nu a ajuns să fie informaţi şi pe alte căi că pot merge să voteze astăzi şi mâine la oricare dintre secţiile de votare din afară graniţelor?”,
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

conform sursei citate.

Radu Mihail mai precizează că „cetăţenii români aflaţi în afară ţării trebuie să îşi exprime neîngradit şi cu uşurinţă dreptul la vot, împreună cu toţi ceilalţi cetăţeni, iar statul român are îndatorirea să se asigure că dreptul lor de a vota nu va mai fi niciodată afectat aşa cum s-a întâmplat în mai multe ocazii, cel mai grav anul trecut la alegerile pentru parlamentul European”.

URGENT - Cum puteți verifica dacă votul dvs trimis prin corespondență a fost înregistrat - Ce faceți dacă plicul nu a...

Posted by Radu Mihail on Friday, December 4, 2020
ADVERTISING

Un număr de 21.329 de alegători care au optat pentru votul prin corespondenţă, în Diaspora.

Citește și Alegeri parlamentare 2020: Câți români din diaspora au votat până acum LIVE UPDATE


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇