Partidele cheamă oamenii la vot. PSD: Victoria e aproape! PNL și USR-PLUS spun că riscăm scenariul din 2016

Partidele cheamă oamenii la vot. PSD: Victoria e aproape! PNL și USR-PLUS spun că riscăm scenariul din 2016

Lideri ai PNL și USR-PLUS, precum și primarul general al Capitalei Nicușor Dan, au lansat duminică seară, cu câteva ore înainte de închiderea urnelor, îndemnuri de mobilizare la vot.

Liderii dreptei spun că prezența foarte scăzută la urne poate duce la Parlamentul cu cea mai scăzută legitimitate din istoria României. În același timp, un mesaj de mobilizare a venit și de la președintele PSD Marcel Ciolacu, însă pe un ton mult mai optimist. Ciolacu anunță chiar că ”victoria e aproape”.

În această seară dezbatem rezultatele alegerilor cu Ioana Ene Dogioiu și invitații săi. Urmăreşte SPOT LIVE!

Peste 5 milioane de români au votat duminică, până la ora 19:00, ceea ce înseamnă o prezenţă de 31,11%. Cei mai numeroşi sunt votanţii din categoria de vârstă 45 - 64, urmaţi de cei de peste 65 de ani. Cea mai slabă prezenţă se înregistrează la categoria 18 - 24 de ani.

ADVERTISING

Prezența este mai scăzută decât în 2016, când până la ora 18:00 votaseră 37% dintre români.

Urmărește cum se desfășoară ziua alegerilor LIVE pe SpotMedia.ro. Vezi și cum s-au mobilizat românii din diaspora la urne, dar și cum arată prezența comparativ cu scrutinul din 2016.

USR-PLUS: Vrem o ţară ca afară sau una din care tot mai mulţi români pleacă?

”La cum arată cifrele la nouă ore de la deschiderea urnelor în ţară, riscăm să avem în următorii patru ani Parlamentul cu cea mai scăzută legitimitate. Aceasta deşi miza este una uriaşă: alegerile de azi determină atât componenţa Legislativului, cât şi a viitorului Guvern. Şi, implicit, cum va fi viaţa în România în următorii ani.

Vrem o ţară ca afară sau una din care tot mai mulţi români pleacă? Vrem un trai decent în propria ţară şi trimitem în Parlament oameni capabili să atingă acest obiectiv sau îi lăsăm pe aceiaşi politicieni să ne decidă soarta?”, este mesajul transmis, duminică, de USR PLUS.   

ADVERTISING

Formaţiunea face un apel pentru prezenţa la vot: ”Luaţi cartea de identitate, masca, gelul dezinfectant şi pixul şi daţi o fugă până la secţia de votare. Miza este prea mare pentru a sta acasă”.   

Ultimele ore în care puteți vota!

Ultimele ore în care puteți vota!

Posted by Alianța USR PLUS on Sunday, December 6, 2020

Şi Dan Barna, liderul USR, aflat în izolare la domiciliu a postat un mesaj video în care îndeamnă românii să meargă la vot şi să-şi îndemne rudele şi cunoscuţii să facă la fel. 

Mergeți la vot!

Încă 4 ore cât pentru 10 ani.

Posted by Dan Barna on Sunday, December 6, 2020

”Un copil care se naște astăzi în patru ani va merge la grădiniță. Un student care astăzi începe facultatea va termina facultatea”

La rândul său, și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, atrage atenția că ne decidem viitorul pentru următorii 4 ani.

„Am o veste bună și o veste proastă. Vestea proastă este că ne apropiem de o prezență la vot extrem de scăzută, poate istorică. Se pare că maxim o treime din cei cu drept de vot o să chiar meargă la vot, ceea ce este destul de trist. Vestea bună este că asta înseamnă că toți cei care merg la vot au un cuvânt mult mai greu de spus”, spune Dominic Fritz.

ADVERTISING

„Asta înseamnă că dacă tu ai fost să votezi astăzi, ponderea votului tău va fi mai mare. Dacă nu ai fost să votezi, mai ai cinci ore să mergi la vot”, a scris pe Facebook Fritz, în jurul orei 16:00.

Primarul Timișoarei spune că cei patru ani pentru care se votează duminică sunt extrem de importanți: „Patru ani sunt o perioadă foarte lungă. Un copil care se naște astăzi în patru ani va merge la grădiniță. Un student care astăzi începe facultatea va termina facultatea”.

După ce a lansat un apel la adresa românilor să meargă la vot, Dominic Fritz a spus că nu poate vota la aceste alegeri pentru că nu am drept de vot: „Eu am cetățenia europeană, sunt cetățean german și încă nu sunt cetățean român, așa că la alegeri naționale nu pot vota, doar la cele locale și la cele europene”.

Posted by Dominic Fritz on Sunday, December 6, 2020

Ludovic Orban: Nu trebuie să repetăm greşeala din 2016

Și premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj românilor să iasă la vot, pentru a nu repeta greşeala de la alegerile parlamentare din 2016, atunci când peste 60% dintre cetăţenii cu drept de vot nu au participat la scrutin.

„Dragi români, în urmă cu patru ani, prezenţa scăzută la vot a generat un Parlament cu un deficit considerabil de legitimitate. Un Parlament care a subminat statul de drept şi instituţiile democratice. Un Parlament care a deteriorat imaginea României la nivel internaţional.

Un Parlament care a produs guverne împotriva cărora s-a ieşit în stradă. Un Parlament care a dus ţara din criză în criză şi a lăsat-o vulnerabilă în faţa pandemiei.  Dragi români, nu trebuie să repetăm greşeala din 2016, atunci când peste 60% dintre cetăţenii cu drept de vot nu au participat la alegeri.

Următorul Parlament trebuie să fie unul reprezentativ pentru secţiuni cât mai largi din societate. Iar acest lucru nu va fi posibil fără o participare mai numeroasă la vot din partea dumneavoastră.  Dragi români, mai sunt peste trei ore până la închiderea secţiilor, timp suficient pentru a vă exprima dreptul fundamental de a vota.

Vor urma patru ani fără alegeri. Patru ani în care este mai important ca niciodată să avem un Parlament responsabil şi un Guvern competent la conducerea României. Avem de valorificat oportunităţi fără precedent în istoria noastră recentă. Nu rataţi şansa de a decide viitorul României.  

Votul dumneavoastră de astăzi va face diferenţa dintre o Românie respectată la nivel internaţional şi una izolată. Dintre o Românie care îşi respectă cetăţenii şi una care îi alungă peste hotare. Dintre o Românie dezvoltată, modernă şi încrezătoare în forţele sale şi una coruptă, săracă şi lipsită de perspectivă”, a fost mesajul prim-ministrului duminică pe Facebook.

Dragi români, în urmă cu patru ani, prezența scăzută la vot a generat un Parlament cu un deficit considerabil de...

Posted by Ludovic Orban on Sunday, December 6, 2020

Nicușor Dan: E momentul să le-o plătim celor care şi-au bătut joc de România pe vremea lui Dragnea!

Și primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a precizat că mai sunt câteva ore până se închide urnele şi a îndemnat oamenii să iasă la vot pentru că

”Mai sunt câteva ore până la închiderea urnelor, veniţi şi votaţi! Haideţi la vot pentru că România şi Bucureştiul merită să se dezvolte cu adevărat! Acum e momentul să le-o plătim celor care şi-au bătut joc de România pe vremea lui Dragnea!”, a scris Nicuşor Dan duminică pe Facebook. 

???? Mai sunt câteva ore până la închiderea urnelor, veniți și votați! Haideți la vot pentru că România și Bucureștiul...

Posted by Nicușor Dan on Sunday, December 6, 2020

Și liderul PMP, Eugen Tomac îi îndeamnă pe români să meargă la urne. ”Fiecare vot contează”, scrie Tomac pe Facebook.

Marcel Ciolacu: Victoria e aproape!

Și președintele PSD a chemat oamenii la urne, spunând că victoria e aproape.

Victoria e aproape ! Astăzi, împreună, putem scrie istorie ! Hai la vot !

Posted by Marcel Ciolacu on Sunday, December 6, 2020

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇