Eugen Tomac a demisionat de la conducerea PMP

Eugen Tomac a demisionat de la conducerea PMP

Eugen Tomac a anunțat, miercuri dimineață, că demisionează de la conducerea Partidului Mișcarea Populară (PMP), după ce formațiunea nu a reușit să obțină 5% din voturi la alegerile de duminică și a ratat, astfel, intrarea în Parlament.

”Ăsta este rezultatul oficial pe care l-a comunicat BEC până la această oră, rămâne ca acele 1.000 de contestații depuse de noi să fie analizate.

Nu-mi pot da seama, m-aș bucura enorm să fie un rezultat surpriză pentru noi, dar din punct de vedere politic sunt în situația în care trebuie să le ofer colegilor mei o explicație și aceea e să-mi asum acest rezultat”, a spus Tomac, într-o intervenție ulterioară la Digi24.

ADVERTISING

Întrebat ce va face de acum încolo, Tomac, care reprezintă PMP în Parlamentul European, a spus că va rămâne implicat în viața publică și-și va duce proiectele la capăt.

”Voi rămâne un om implicat în viața publică. Am multe proiecte în care cred și, bineînțeles, voi rămâne alături de PMP”, a conchis Tomac.

BEC a anunțat că, după numărarea a 98,68% din voturi, PMP nu reușește să treacă pragul de 5% nici la Cameră (4,75%), nici la Senat (4,88%).

ADVERTISING

Luni, Tomac încă era optimist, în timp ce Traian Băsescu, fondator al partidului și europarlamentar PMP alături de Tomac, spunea că formațiunea a obținut ”aurul” în Republica Moldova.

Citește și: Băsescu, după ce PMP are 5% în exit-poll: Vom avea 7% la final. Ce mesaj i-a transmis lui Iohannis

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇