Ciolacu i-a propus lui Tăriceanu să candideze din partea PSD

Ciolacu i-a propus lui Tăriceanu să candideze din partea PSD

Președintele PSD Marcel Ciolacu i-a propus președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să candideze pe listele PSD la alegerile parlamentare, dar a fost refuzat, a declarat, marți, liderul PSD.

Întrebat dacă a discutat cu parlamentari de la alte formațiuni politice să candideze la alegerile parlmentare din partea PSD, Ciolacu a spus că preferă să discute instituțional cu președintele partidului, nu cu parlamentari „la bucată”.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Apoi a admis că i-a propus lui Călin Popescu Tăriceanu să candideze din partea PSD.

„Am avut o discuție cu domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu. I-am făcut propunerea de a veni pe listele PSD. Dânsul s-a exprimat că este incorect politic să facă acest lucru și respect total decizia domniei sale”, a mai spus Ciolacu.

Tăriceanu: Ne-am pierde identitatea politică

Anterior, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunțase că nicio persoană din conducerea formațiunii nu va candida pe listele PSD, catalogând drept ”fake news” zvonurile pe acest subiect.

„Continuă 'fake news-urile' din campania electorală. Ultimul pe care l-am văzut este că aș candida la alegerile parlamentare pe listele PSD!

Realitatea este mai simplă: sunt cel care am susținut și susțin că ar fi benefică o alianță ALDE, PSD și Pro România ca o construcție care se poate opune mai eficient dictaturii PNL-iste.

Dacă această alianță nu se poate face nu este din cauza noastră și nimeni din conducerea ALDE nu va candida pe listele PSD pentru că ne-am pierde identitatea politică”, a declarat Tăriceanu.

Acesta susține că ALDE va continua să se opună „încălcării Constituției de către dl. Iohannis”.

„ALDE va rămâne apărătorul drepturilor și libertăților cetățeanului și al nevoii de a fi respectată legea. Vom continua să ne opunem încălcării Constituției de către dl Iohannis și îl vom sancționa în orice mod vom putea. Așa că cine își freacă lăbuțele că scapă de noi trebuie să-și pună pofta în cui”, a mai spus liderul formațiunii.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!