O creangă dintr-un copac din Parcul Bazilescu s-a prăbușit peste doi tineri. O fată este în comă

O creangă dintr-un copac din Parcul Bazilescu s-a prăbușit peste doi tineri. O fată este în comă

O creangă dintr-un copac din Parcul Bazilescu, din București, s-a rupt şi s-a prăbuşit peste doi tineri, rănindu-i grav. O tânără aflată în scaun cu rotile a suferit răni grave la coloana vertebrală şi craniu, anunță PNL Sector 1.

Incidentul a avut loc sâmbătă, iar fata rănită este în comă.

”Sâmbătă, 25 mai, un copac s-a rupt în Parcul Bazilescu şi s-a prăbuşit peste doi tineri, rănindu-i grav. O tânără aflată în scaun cu rotile a suferit răni teribile: are afectată coloana vertebrală şi craniul şi se află într-o stare extrem de gravă, fiind în prezent internată la Spitalul Elias din Capitală. Arborele din care s-a desprins creanga, chiar dacă era sănătos, avea coronamentul dezechilibrat din cauza toaletării greşite din anii precedenţi”, precizează PNL Sector 1, potrivit News.ro.

ADVERTISING

Ioan Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, a declarat că fata este în comă, intubată și ventilată mecanic.

„Este vorba despre două persoane, un tânăr și o tânără care are în jur de 25 de ani. El a stat în spital câte ore, pentru supraveveghere, avea răni superficiale.

Ea este în comă, intubată și ventilată mecanic, în stare foarte gravă - traumatism cranio-cerebral și spinal. Știm că a venit din zona Parcului Bazilescu și că a fost lovită cu un corp dur. Eu nu pot preciza condițițiile exacte ale accidentului”, a explicat pentru HotNews.ro dr. Ioan Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias.

ADVERTISING

Acuzații între PNL și Clotilde Armand

George Tuţă, preşedintele PNL Sector 1, spune că oamenii fac sesizări către Primărie cu privire la copaci care prezintă pericole şi nu le răspunde nimeni.

”Din toate cartierele, cetăţenii Sectorului 1 ne spun acelaşi lucru: că în ultimii ani de zile nu se face toaletarea copacilor sau că fac sesizări către Primărie cu privire la copaci care prezintă pericole şi nu le răspunde nimeni. Indiferenţa şi incompetenţa din actuala administraţie a Sectorului 1 pun în pericol vieţile oamenilor în fiecare zi, iar acest lucru trebuie să se oprească”, a declarat George Tuţă, preşedintele PNL Sector 1 şi candidatul alianţei PNL-PSD la Primăria Sectorului 1.

ADVERTISING

În replică, reprezentanții Primăriei Sectorului 1 susțin că arborele era sănătos, iar căderea crengii a fost provocată de vântul puternic.

„Arborele din care s-a desprins o creangă în Parcul Bazilescu nu era marcat deoarece nu prezenta declin biologic, fiind un arbore matur sănătos fără probleme fitosanitare. Căderea crengii a fost provocată de vântul foarte puternic. Precizăm că în acest moment activitatea ADP Sector 1 este grav afectată de faptul că PSD și PNL au redus bugetul de funcționare al instituției de la 230 milioane lei, în 2020, la 23 milioane lei, în 2024, fonduri care erau deja angajate”, au transmis reprezentanții Primăriei Sectorului 1.

Poliția face cercetări

Poliția Capitalei a anunțat luni acest incident, afirmând că se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

„La data de 25 mai 2024, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - Secția 5 a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se afla împreună cu partenera sa, pe o bancă, într-un parc din Sectorul 1, a căzut o creangă dintr-un copac, ambele persoane fiind surprinse sub aceasta.

La fata locului s-au deplasat, de urgență, polițiștii și un echipaj de prim-ajutor. De asemenea, la fața locului a intervenit și un echipaj de pompieri care a îndepărtat crengile din zona pietonală.

Cele două victime au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale suplimentare. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 5 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis Poliția într-un comunicat citat de Agerpres.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇