Weekend negru în India: Încă un incendiu, în care au murit șase nou-născuți (Video)

Weekend negru în India: Încă un incendiu, în care au murit șase nou-născuți (Video)

Weekend negru în India, unde, după un incendiu într-un parc de distracții cu zeci de morți, între care și copii, a urmat un alt incendiu, la un spital de copii, soldat cu decesul a șase nou-născuți.

Șase nou-născuți au murit, sâmbătă noaptea, într-un incendiu care a izbucnit la un spital pentru copii din estul capitalei New Delhi, New Born Baby Care, au informat autoritățile locale, citate de AFP și Reuters.

ADVERTISING

Imaginile prezentate de televiziuni arătau pompierii care încercau să stingă incendiul. 14 echipaje de pompieri au fost mobilizate, iar incendiul a fost lichidat.

Departamentul de pompieri a informat că 12 copii au fost evacuați din spital, însă șase dintre aceștia erau decedați. Cei șase care au fost salvați au fost duși la un alt spital, unul dintre ei fiind conectat la ventilator.

Cauzele incendiului sunt în curs de investigare, dar șeful pompierilor din New Delhi, Atul Garg, a spus pentru agenţia de presă Press Trust of India, că incendiul s-ar fi extins rapid din cauza exploziei unei butelii cu oxigen.

ADVERTISING

De asemenea, autoritățile New Delhi spun că cei care se fac vinovați de această neglijență vor fi pedepsiți și și-au arătat solidaritatea cu familiile care și-au pierdut copiii în tragedie.

Proceduri judiciare au fost declanşate împotriva proprietarului spitalului, însă acesta a fugit, au mai anunțat autoritățile.

Incendiul a avut loc în aceeași zi în care 27 de persoane, dintre care 4 copii care aveau sub 12 ani, au fost ucise într-un incendiu izbucnit la un centru de divertisment din statul Gujarat, în vestul Indiei. „Cadavrele au fost carbonizate până la punctul de a fi de nerecunoscut, ceea ce face dificilă identificarea lor”, a spus un ofiţer de poliţie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇