Guvernul a făcut ședință la Brașov, pentru prima oară după 102 ani. Acest județ s-a dezvoltat de două ori mai repede decât restul țării. E campion absolut

Guvernul a făcut ședință la Brașov, pentru prima oară după 102 ani. Acest județ s-a dezvoltat de două ori mai repede decât restul țării. E campion absolut

Guvernul a făcut şedinţă, marţi, la Braşov.

Adrian Veştea, ministrul Dezvoltării şi fost şef al CJ Braşov, a remarcat că nu s-a mai întâmplat acest lucru decât acum 102 ani, în 1922, când Ionel Brătianu venea şi desfăşura o şedinţă de guvern în acest judeţ.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a lăudat judeţul Braşov - campionul absolut în ceea ce priveşte creşterea economică la nivel naţional.

Premierul a declarat că a vrut să facă şedinţa la Braşov în semn de respect pentru una dintre cele mai puternice zone de dezvoltare ale României.

ADVERTISING

”Judeţul Braşov este campionul absolut în ceea ce priveşte creşterea economică la nivel naţional. În ultimii doi ani, acest judeţ s-a dezvoltat de două ori mai repede decât restul ţării, având o creştere economică de 11.6%, faţă de media naţională de 6,8%.

Avem aproape 200.000 de salariaţi care produc zi de zi valoare adăugată în acest judeţ. Pentru prima dată, PIB-ul adică producţia pe locuitor în judeţ a crescut cu 50% faţă de 2020, ajungând la un nivel record de 20.000 de euro.

Pe scurt, judeţul Braşov este astăzi un model de succes care a ştiut să se adapteze noilor realităţi economice, să producă mult mai mult şi să facă astfel uitată aşa zisa glorie a fostelor fabrici comuniste”, a spus premierul.

ADVERTISING

Şeful Executivului a menţionat că ”nu există o baghetă magică pentru a dezvolta un judeţ, dar există investiţii din buget şi din fonduri europene, iar aici avem investiţii în infrastructura locală, în educaţie şi sănătate de peste 3 miliarde de lei”.

”Judeţul Braşov s-a dezvoltat armonios, avem foarte multe obiective care sunt în implementare, şi am considerat de cuviinţă ca prin Programul Anghel Saligny, program asumat de către Guvernul României şi care reprezintă o amplă implicare în tot ceea ce înseamnă utilităţi, apă, canalizare, gaz metan şi infrastructură rutieră, să permitem ca o parte din cei care nu au reuşit să depună toate solicitările necesare să încarce în platformă, să le putem da un termen”, a adăugat ministrul Veştea.

ADVERTISING

Menţionăm că oraşul Braşov are primar USR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇