„La iepure”, un parc de 1,6 ha realizat cu fonduri europene, a fost deschis la Brașov

„La iepure”, un parc de 1,6 ha realizat cu fonduri europene, a fost deschis la Brașov
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Primăria Braşov a deschis, sâmbătă, cel mai mare parc din oraş dedicat recreerii şi sportului, amenajat, cu o finanţare europeană, pe un teren de 1,6 hectare, în zona cunoscută sub denumirea de „La Iepure”.

Aici au fost amenajate alei pietonale, foişoare, balansoare, locuri de joacă, un poligon pentru biciclete şi trasee de pump track şi au fost montate echipamente de fitness.

În cea mai mare parte a parcului, pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi, au fost amenajate zone verzi unde au fost plantaţi aproximativ 400 de arbori din mai multe specii specifice climei locale, şi altele pe care a fost plantată iarbă, flori şi arbuşti decorativi.

🌳🚲🍀Astăzi am deschis parcul din zona „La Iepure”🌳🚲🍀🌳🚲🍀Este cel mai mare parc amenajat de municipalitate în ultimii 15...

Publicată de Primăria Municipiului Braşov pe Sâmbătă, 2 martie 2024

Zona era şi în trecut utilizată de braşoveni pentru agrement.

ADVERTISING

"Este un parc care a fost reproiectat, astfel încât să fie sigur pentru cei mai mici, în primul rând pentru cei care învaţă să folosească bicicleta. E un parc pe care l-au aşteptat mult timp şi cluburile de mountain bike din Braşov", a spus primarul Allen Coliban.

Parcul de La Iepure. Așa a fost la deschidere oficială a celui mai nou parc al Brașovului.Mii de brașoveni s-au bucurat de facilitățile noului parc din Răcădău. Indiferent de vârstă, fiecare și-a găsit cel mai potrivit mod pentru a petrece câteva ore în cel mai nou spațiu de relaxare al Brașovului.#PrimariaBrasovenilor #LaIepure #Racadau

Publicată de Allen Coliban pe Duminică, 3 martie 2024

Totodată, edilul a subliniat că zona a fost astfel amenajată încât să poată găzdui şi evenimente, în acest sens aici fiind amplasată şi o scenă.

Lucrările de amenajare au costat 7,4 milioane de lei fără TVA, finanţarea nerambursabilă reprezentând 98% din cheltuielile eligibile, şi au fost realizate de un număr de patru firme.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇