Un consilier PSD din Vaslui și cei doi fii ai săi, arestați pentru camătă și șantaj: Luau dobânzi de până la 100%

Un consilier PSD din Vaslui și cei doi fii ai săi, arestați pentru camătă și șantaj: Luau dobânzi de până la 100%

Un consilier județean care face parte din grupul Partidului Social Democrat a fost arestat la sfârșitul săptămânii trecute împreună cu cei doi fii ai săi. Aceștia sunt acuzați de cămătărie și șantaj.

Costică Lupu, consilier PSD în Consiliul Județean Vaslui, și cei doi fii ai săi sunt acuzați că în perioada 2021-2024 au acordat sume de bani cu titlu de împrumut, fără a fi autorizați, percepând dobânzi ilegale de până la 100% din valoarea creditelor, relatează publicația Vremea Nouă.

Mai mult, aceștia recurgeau la șantaj, amenințând victimele cu acte de violență pentru nerestituirea banilor în termenul stabilit.

ADVERTISING

Polițiștii au făcut vineri percheziții la locuințele celor trei din Negrești și au confiscat mai multe arme albe și sume de bani, în valoare de peste 26.000 de lei.

În aceeași zi, polițiștii i-au reținut pe cei trei pentru 24 de ore. Sâmbătă, ei au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Vaslui, care a dispus măsura preventivă a arestării preventive pentru 30 de zile.

Costică Lupu a ajuns consilier județean din partea PSD în urma unui protocol pe care social-democrații l-au semnat cu Partida Rromilor “Pro-Europa”. El este angajat și la Primăria Negrești.

ADVERTISING

Conducerea PSD Vaslui i-a angajat pe cei doi fii ai consilierului la Aquavas - furnizorul de apă al județului, și la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Vaslui, responsabilă cu organizarea și gestionarea în comun a serviciului de salubrizare din județul Vaslui.

Deși unul dintre cei doi fii ai lui Costică Lupu avea cazier, acest aspect nu a împiedicat conducerea Consiliului Județean să-l angajeze, mai scrie publicația citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇