Nivelul empatiei, influențat de infecții - studiu

Nivelul empatiei, influențat de infecții - studiu

O cercetare recent realizată la Universitatea Ruhr din Bochum și de la Universitatea Duisburg-Essen, Germania, a arătat că, atunci când oamenii sunt bolnavi, capacitatea lor de a empatiza cu ceilalți poate scădea.

Acest fenomen este modul în care organismul își prioritizează funcțiile biologice în timpul unei infecții acute, au explicat autorii studiului într-un raport publicat de jurnalul Brain, Behavior, and Immunity, citat de Medical Xpress.

Prin administrarea de endotoxine bacteriene unor participanți voluntari, cercetătorii au descoperit că cei expuși la doze mici de endotoxine au prezentat o reducere a empatiei față de durerea psihologică, în comparație cu cei care au primit o injecție placebo.

ADVERTISING

Autorul principal al studiului, Vera Flasbeck, a explicat că, în timp ce empatia față de durerea fizică a rămas similară la ambele grupuri, empatia față de durerea psihologică a fost semnificativ mai scăzută la participanții care au fost expuși la endotoxine.

Această reducere a empatiei în timpul bolii poate fi o modalitate prin care indivizii își conservă energia și se concentrează asupra propriei lor bunăstări.

Studiul evidențiază relația complexă dintre boală, inflamație și empatie, oferind informații despre modul în care capacitatea noastră de a relaționa cu ceilalți se poate schimba în perioadele de boală.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇