Cum a confiscat AUR un spectacol de la Teatrul Masca din București. Spectatorii sunt revoltați: Am ajuns susținător AUR fără să vreau și fără să știu!

Cum a confiscat AUR un spectacol de la Teatrul Masca din București. Spectatorii sunt revoltați: Am ajuns susținător AUR fără să vreau și fără să știu!

La finalul spectacolului „Criza. Kit de supraviețuire” care s-a jucat duminică seara, la Teatrul Masca, spectatorii au ridicat mai multe afișe cu mesajul „Susțin Teatrul Românesc”, însă nu toți cei care au luat parte la această acțiune știau că a fost regizată de candidatul AUR la Primăria Sector 6.

Dana Anghel, o spectatoare care a fost fără voia ei implicată în inițiativa AUR, a povestit pe Facebook că a observat încă de la intrarea în sală că „unii oameni sunt mutați de la locurile pe care le aveau desemnate pe bilete, iar un domn foarte spilcuit face ordine printre spectatori, în timp ce se zorește să pună pe toate scaunele un print A3 pe care scrie ‘Susțin Teatrul Românesc'”.

ADVERTISING

Nimeni nu a explicat, însă, că aceste afișe vor fi folosite într-o coregrafie cu caracter politic. "Nu se termină bine aplauzele și domnul spilcuit începe să organizeze toată sala să ridice foile în sus, ca să facă și el niște poze", relatează spectatoarea, explicând că nu și-a dat seama că a participat la o acțiune AUR.

Ea a aflat abia după ce a ajuns acasă că AUR Sector 6 a promovat această acțiune, care a fost ulterior revendicată de Valentin Florea, candidatul partidului pentru Primăria Sectorului 6, care a postat pe Facebook o fotografie cu momentul de la finalul spectacolului.

"Și mă lovește așa un trăsnet, cum am ajuns eu susținător AUR fără să vreau și fără să știu. Și ce deștepți sunt, de fapt, ăștia de la AUR, cum au reușit ei să se infiltreze și să capitalizeze evenimentul", arată Dana Anghel.

Vorbesc acum ceva vreme cu dragul de Vlad Ionuț Popescu si il intreb la ce piesa sa imi scot si eu copilul preadolescent...

Publicată de Dana Anghel pe Luni, 5 februarie 2024

Printre cei care au postat comentarii la această postare a intervenit și coordonatorul inițiativei, Valentin Florea.

ADVERTISING

"Îmi place teatrul. Și oamenii de la AUR merg la teatru. (…) Vom susține necondiționat teatrul românesc, ne plătim biletele. Teatrul este pentru noi toți. Fără însemne politice, dichisiți așa cum se cuvine, pentru a onora cei 5 tineri actori fabuloși. Multe săli de film și teatru umplem de fel, pentru că vrem să ajutăm. Culoarea politică nu contează, important este ca împreună să ajutăm.

M-aș bucura ca toți oamenii din toate partidele să umple sălile de teatru, film, operă, operetă șamdp. Atâta timp cât ne plătim biletele și nu căutăm să obținem invitații, todos es ok, putem să mergem peste tot. E democrație. Ne bucurăm că a fost sala plină", a scris el.

ADVERTISING

"Aceste acțiuni vor urma, la următoarele piese vă invităm să ne fiți alături", a adăugat Florea.

Conducerea Teatrului Masca a transmis un punct de vedere, în care se dezice de acțiunea de la finalul spectacolului. Instituția precizează că reprezentația s-a desfășurat în condiții normale până la momentul aplauzelor.

"Acțiunea unui grup de spectatori de a ridica afișe imprimate cu textul 'Susțin Teatrul Românesc' a avut loc fără știrea noastră și, deși scos din context, mesajul ne bucură, Teatrul Masca nu este și nu își dorește să fie o instituție afiliată cu niciun partid politic", arată conducerea instituției.

Declarația Teatrului Masca cu privire la reprezentația de duminică, 4 februarie, a spectacolului Criza. Kit de...

Publicată de Teatrul Masca pe Luni, 5 februarie 2024

"Biletele pentru 'Criza. Kit de supraviețuire' au fost puse în vânzare pe platformele obișnuite. În consecință, o persoană privată a cumpărat, la preț întreg, biletele disponibile la momentul respectiv. Ulterior, acesta a ales să posteze pe rețelele de socializare o fotografie din sala de spectacol însoțită de un mesaj politic – demers care nu reflectă poziția teatrului, și cu care nu ne asociem. Intenția nu ne-a fost comunicată în niciun fel, iar Teatrul Masca nu a găzduit un eveniment politic cu bună știință", subliniază conducerea teatrului, precizând că nu încurajează manifestațiile de acest tip.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇