Procurorul-șef al DNA Crin Bologa a mărturisit că se simte frustrat și revoltat de faptul că românii încă dau votul unor politicieni care sunt fie trimiși în judecată sau condamnați în primă instanță, fie cu sentințe definitive ispășite pentru fapte de corupție comise în funcții publice.
”Simt o frustrare, simt revoltă și simt câteodată că munca noastră de a face parte dintr-un mecanism de curățare a societății este inutilă. Așa mă simt și eu.
Discutam cu ceilalți colegi, cu procurorii de caz... în momentul în care dovedim fapte de corupție la primari și îi trimitem în judecată, avem speranța că în zona respectivă am făcut bine, am reușit să eliminăm acest fenomen al corupției, care este dezastruos pentru dezvoltarea societății”, a spus Crin Bologa, în emisiunea Piața Victoriei, la Europa Fm.
Acesta spune că e nevoie de implicarea mai multor instituții, pentru ca, prin educație, fiecare cetățean să înțeleagă că există un impact direct al faptelor de corupție asupra fiecăruia dintre noi.
”Când îi vedem aleși, suntem dezamăgiți și ne dăm seama că această luptă anticorupție făcută doar de Parchet nu e suficientă. Și atunci va trebui insistat prin educație.
Va trebui insistat prin explicarea de celelalte instituții ale statului ce înseamnă o persoană coruptă, cât de nocivă poate fi și cum rămân ei închistați în timp și nu se mai dezvoltă comunitatea respectivă și sunt cumpărați prin ajutoare și sunt ținuți la un nivel foarte jos de evoluție”, a conchis șeful DNA.
În legătură cu suspiciunile de fraudă de la aceste alegeri, Bologa a spus că DNA nu a primit nicio sesizare și nu a identificat o infracţiune care să fie de competenţa parchetului anticorupţie.
"Având în vedere ce fapte se invocă în spaţiul public că s-ar fi petrecut cu ocazia acestor alegeri, mai ales în ceea ce priveşte unele sectoare din Bucureşti, nu am fost sesizaţi cu astfel de fapte.
Am înţeles că la nivelul altor parchete există sesizări. Din ce a apărut, nu am identificat o infracţiune de competenţa noastră în acest moment", a mai spus Bologa.
Citește și: