Triunghiul Bermudelor la o secție din Dolj - Scorul unui candidat e zero, deși el s-a votat sigur, la fel și familia: De ce m-au deposedat?! Trebuie să apărăm ideea de moralitate, de cinste

Triunghiul Bermudelor la o secție din Dolj - Scorul unui candidat e zero, deși el s-a votat sigur, la fel și familia: De ce m-au deposedat?! Trebuie să apărăm ideea de moralitate, de cinste

Triunghiul Bermudelor la Piatra Olt (Dolj). Unui candidat care s-a votat cu mâna lui și știe sigur că și familia sa a făcut-o, la fel ca și reprezentanta partidului în secție și alte rude sau prieteni, nu i-a apărut nici măcar un vot în procesul verbal încheiat pentru consiliul local la alegerile locale de duminică. Doar o liniuță.

Cazul lui Sandu Crăciun, candidatul USR-PLUS la funcțiile de primar și de consilier local în orașul Piatra Olt s-a viralizat pe rețelele de socializare, depășind chiar granițele țării, după ce pe Facebook a fost publicat procesul verbal semnat și ștampilat din care reiese că Alianța USR-PLUS nu a obținut NIMIC în secția respectivă la alegerile pentru Consiliul Local.

Eu, candidat la funcția de primar al orașului Piatra Olt și respectiv la funcția de consilier local din partea Alianței USR-PLUS, am fost arondat pentru a-mi exprima votul la secția nr. 101 din Piatra Olt. La aceeași secție de votare au fost arondați și soția mea împreună cu fiul și fiica mea. Rezultatul pentru alegerea consilierilor locali, înscris pe procesul verbal, semnat și ștampilat de membrii comisiei împreună cu locțiitorul și președintele de secție: Alianța USR-PLUS: 0!!!!”, a scris pe Facebook Sandu Crăciun, alături de o copie a procesului verbal.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/sandu.craciun.961/posts/2711707782431951?__cft__[0]=AZVwzKfrbFxExBhB7PjxkChTefBCnoxvCCttxnNZ292Dof2xtpiM8wVIwAcKbTrZ8lh-fm909I8hfuA85r-08RB4m-vhxHtkb8XrTqukSBiTZ3Sd0SIQsg0zjGP4vK813_gWUWq6U7Qnk6AnQZdkFTNNu2oRbRXAo7OH5d60oGE07w&__tn__=%2CO%2CP-R

Cazul este flagrant, dar nu este o excepție, din păcate. Sunt deja cunoscute neregulile semnalate în București și în alte localități din țară, iar sesizările făcute la BEC certifică numeroasele probleme care s-au înregistrat (cu intenție sau din greșeală) la alegerile locale de duminică.

Vezi AICI și AICI ce alte sesizări s-au mai făcut la BEC.

Nereguli incredibile la Sectorul 1: Președinți de secții dați dispăruți, buletine de vot aduse de acasă, răsturnări de scor

Clotilde Armand își anunță victoria. Matematic, are mai multe voturi

Contactat miercuri de Spotmedia.ro, candidatul Sandu Crăciun ne-a povestit cum a fost la alegeri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Noi apărăm un principiu”

”Cum să fie? Simplu. Am votat eu și familia mea, împreună cu mai mulți prieteni, neamuri, colegi și așa mai departe. Iar pe procesul verbal încheiat în urma votării nici măcar cu 0 voturi nu apărem, e trasă o liniuță.

Nu în raportare (la AEP, n.red.), ci în procesul verbal, care a fost fotografiat și pus pe Facebook. Deslușiți dvs această enigmă, ca jurnaliști. Eu sunt inginer horticol, nu mă pricep la așa ceva”, ne-a declarat Sandu Crăciun.

La secția 101, despre care este vorba în acest caz, sunt înregistrați oficial peste 1.000 de votanți.

”Noi apărăm un principiu! Că a fost vorba de 1 vot, de 100, de 1.000, important e ca acel vot să se fi materializat în procesul verbal. Toată treaba ține de moralitate și ca pe viitor să nu se mai ajungă la chestii de genul ăsta”.

Sandu Crăciun

”Am lângă mine un om care m-a votat și poate să confirme (ne-a confirmat telefonic, n.red.)”, ne-a mai spus dl Crăciun.

ADVERTISING

”Asta la consiliu, dar și la primar sunt în PV doar câteva voturi – 6. Or, în familia mea sunt automat 4 voturi. Cu domnul de lângă mine 5, cu omul nostru din secție - 6. Dar mai sunt o groază de neamuri și prieteni care m-au votat și care pot să jure pe Biblie. Aici, la țară, lumea e mai religioasă și i-e frică de Dumnezeu. Eu cred că sunt cel puțin 50-60 de votanți pentru mine numai la secția asta”, a continuat candidatul deposedat de voturi în scripte.

Cum s-au numărat voturile

Întrebat de ce reprezentantul Alianței USR-PLUS în secția respectivă nu a sesizat la timp ce se întâmplă, candidatul alianței ne-a explicat că: ”Reprezentantul din Birou a fost pus de președintele de comisie (mi-e și jenă să îi dau numele fiindcă mi-a fost coleg) să numere altă urnă”.

Ei au desfăcut toate urnele în același timp! Nu s-a respectat de către președintele și vicepreședintele comisiei 101 modalitatea de numărare a voturilor. Fiecare vot trebuia să fie scos din urnă (după ce urna ca atare era văzută de toți membrii comisiei că nu mai conține niciun fel de vot) și fiecăruia să i se fluture prin față partidul câștigător, pe care a fost pusă ștampila respectivă.

Fiecare membru al comisiei trebuia să vadă, pe rând, buletinele arătate de președinte. Ce mi-a spus mie reprezentanta noastră în secție (care, culmea, m-a votat și ea, dar nici ea nu apare!)? Că a fost pusă să numere voturile din altă urnă. Mă gândesc că e vorba de urna cu voturile pentru Consiliul Județean, pentru că pe plan local au fost mai puțin interesante pentru partidul care a organizat alegerile, pe ei îi interesa doar primarul și consilierii locali”, ne-a mai spus Sandu Crăciun.

Citește aici o relatare incredibilă despre problemele din secțiile de votare, care ar trebui remediate procedural:

https://www.facebook.com/ArtLiteram/posts/10157333358361231?__cft__[0]=AZW5C0chqrlbMiceEfJjs6SHW03aRop-5djnb9rXSwEqSj7A3tFBrG-g5mQoVEv5q1soAQ6AAebds8OexQHDI3HpPeEO3ThN-iVybiuCR0Qa5e3zYBf7xVvemALDOa8HIwE&__tn__=%2CO%2CP-R

Revoltat, Sandu Crăciun a subliniat încă o dată ce l-a supărat cel mai tare.

”Nu e vorba despre numărul de voturi, dar măcar să apar eu! Să considerăm că nu m-a mai votat nimeni, nici familia, nici copiii, nici reprezentanta mea în secție, dar măcar eu singur! Trebuia să am măcar un vot. De ce m-ai deposedat de acel vot?!

Sandu Crăciun

Acesta s-a arătat decis să meargă până la capăt cu rezolvarea acestei probleme, adică să se adreseze Justiției.

”O să ajung la Slatina la Parchet. Vin alegerile parlamentare și o să fie dezastru. Dacă la o localitate mică s-a putut întâmpla așa ceva, vă dați seama ce e la o localitate mare? Nu mai vorbesc de București și de sectoare”, a explicat Sandu Crăciun.

”Trebuie să apărăm o idee, altfel nu se poate. Ideea de moralitate, de cinste. Fără minciună!”

Sandu Crăciun


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇