Vindecăm tensiunea cu venin de șarpe?

Vindecăm tensiunea cu venin de șarpe?

Cercetătorii brazilieni au făcut o descoperire fascinantă care ar putea duce la noi medicamente pentru tensiunea arterială. Aceștia au descoperit că veninul provenind de la două specii de șerpi are potențialul de a vindeca hipertensiunea.

Cu sprijinul Fundației de Cercetare din São Paulo (FAPESP), aceștia au efectuat două studii folosind veninul a două specii de șerpi pentru a descoperi noi peptide cu potențiale aplicații biotehnologice, scrie Interesting Engineering.

Primul studiu s-a concentrat pe veninul șarpelui cu clopoței și a identificat o peptidă numită Bc-7a. Această peptidă, deși face parte dintr-o proteină care provoacă sângerări la pradă, are asemănări cu peptidele găsite în medicamentele pentru tensiunea arterială.

ADVERTISING

Aceste peptide funcționează prin inhibarea activității unei enzime care scade tensiunea arterială.

Cel de-al doilea studiu s-a concentrat asupra veninului șarpelui de tufiș și a identificat o peptidă numită Lm-10a, cu proprietăți asemănătoare.

Deși aceste descoperiri sunt promițătoare, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege și a utiliza pe deplin potențialul acestor peptide.

Studiul toxinelor șerpilor veninoși are potențialul de a oferi informații valoroase despre rolurile biologice ale peptidelor. Este important să se acționeze rapid în studierea acestor specii, deoarece multe dintre ele sunt în pericol de dispariție.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇