Clasamentul celor mai buni jucători de fotbal din 2023. Poziție surpriză pentru Leo Messi

Clasamentul celor mai buni jucători de fotbal din 2023. Poziție surpriză pentru Leo Messi

Publicația britanică The Times a ales pentru 2023 cei mai buni fotbaliști pe care i-a ordonat într-un clasament select.

Englezii l-au inclus și pe Lionel Messi în acest top, însă i-au oferit un loc mai degrabă surprinzător. În plus, din acest top 10 lipsesc nume ca Ronaldo, Neymar sau Griezmann, altădată jucători obișnuiți cu lumina reflectoarelor.

Chiar dacă a câștigat Balonul de Aur în acest an, Messi a prins doar locul 10 în acest clasament, întocmit pe baza votului a 218 oameni de fotbal. Un clasament câștigat de norvegianul Erling Haaland de la Manchester City, urmat de Jude Bellingham și de Kylian Mbappe (PSG).

ADVERTISING

Iata clasamentul primilor 10 pe larg insa: 1. Erling Haaland (Manchester City), 2. Jude Bellingham (Borussia Dortmund / Real Madrid), 3. Kylian Mbappe (PSG), 4. Harry Kane (Tottenham / Bayern Munchen), 5. Rodri (Manchester City), 6. Vinicius Jr. (Real Madrid), 7. Mohamend Salah (Liverpool), 8. Kevin De Bruyne (Manchester City), 9. Victor Osimhen (Napoli), 10. Lionel Messi (PSG / Inter Miami).

Ronaldo ocupă abia locul 27 în top 100, un clasament întocmit de oameni de fotbal precum foștii fotbaliști Philip Lahm sau Karen Carney, dar și jurnaliști de prestigiu ori alte entități din fotbal, de exemplu FA.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!