Politehnica își construiește un mare parc tehnologic, cu cămine, magazine, sală și piscină

Politehnica își construiește un mare parc tehnologic, cu cămine, magazine, sală și piscină

Universitatea Politehnica din București va construi unui dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România.

Politehnica are un teren de 3,6 hectare lângă depoul Ciurel din Sectorul 6, pe care acum funcționează sere ce vor fi demolate. Acolo va răsări Politehnica Technology Park, o investiție estimată de Profit.ro. la peste 70 de milioane de euro.

În plan sunt 8 clădiri, de maxim 11 etaje: trei imobile de birouri, trei cămine studențești, o clădire cu funcțiune de învățământ, alta pentru organizare de evenimente, săli de conferințe, spații comerciale, servicii și alimentație publică, un imobil cu funcțiunea de îngrijire medicală, data center, piscină exterioară, sală de fitness și terenuri de tenis și fotbal.

ADVERTISING

„În etapa întâi se va realiza Campusul Dual Politehnica București, pentru care tocmai a fost obținută Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Demolare. Proiectul are termen de finalizare septembrie 2026. În etapele următoare, se vor edifica și restul imobilelor“, spune Tudor Prisecaru, președintele Senatului Universității Politehnica.

Cele 3 cămine studențești, dintre care unul va avea și apartamente, vor avea câte 11 etaje și o suprafață totală desfășurată de circa 26.000 mp, echivalentul a peste 800 de unități de cazare, potrivit calculelor Profit.ro.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇